Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Umple o șosetă cu orez, încălzește-o la microunde, apoi așaz-o după ceafă: Secretul bine păstrat al bunicilor pentru a face față oboselii
WhatsApp
Orezul este unul dintre cele mai populare alimente din lume. Cu toate acestea, puțini oameni știu că poate fi folosit pentru mai mult decât pentru gătit. De pildă, este un excelent remediu anti-reumatic. Iată 10 modalități de a folosi orezul altfel decât la gătit și care îți vor face viața mai ușoară.
Umple o șosetă cu orez, încălzește-o la microunde, apoi așaz-o după ceafă: Secretul bine păstrat al bunicilor pentru a face față oboselii

Orezul poate fi folosit pentru a rezolva un număr foarte mare de probleme casnice diferite. Iată câteva dintre trucurile bunicii de a utiliza celebra cereală.

Masajul picioarelor

Puteți face un bun aparat de masaj pentru picioare punând câteva linguri de orez în șosete. Boabele vor afecta punctele de masaj de pe picioare în timp ce mergeți, ceea ce vă va îmbunătăți sănătatea.

Ajută fructele să se coacă mai repede

În mod surprinzător, dacă puneți fructe necoapte în orez, acestea se vor coace mult mai repede.

 

Secretul bine păstrat al bunicilor pentru a face față oboselii

 

Babysitter pentru bebeluși

Dacă bebelușul tău nu te lasă să pleci nici măcar un minut, chiar și atunci când doarme, această metodă de a folosi orezul îți va fi foarte utilă. Umpleți o mănușă de cauciuc cu orez, legați-o bine și puneți-o pe copil. Presiunea exercitată de mănușă va fi exact aceeași cu cea exercitată de mâna dumneavoastră, astfel încât bebelușul va dormi liniștit, crezând că mămica este acolo.


Pentru a curăța argintăria și tacâmurile

Pentru a păstra frumusețea și strălucirea bijuteriilor tale de argint, poți folosi și orez obișnuit. Pune niște orez într-o cutie și așează-ți bijuteriile acolo. De asemenea, puteți folosi această metodă pentru a vă păstra tacâmurile în stare bună.


Pentru absorbția umezelii și combaterea mucegaiului

Orezul este un desicant excelent. Pentru a preveni ca sarea să se ude din cauza umidității excesive din încăpere, este suficient să puneți câteva boabe de orez într-o saltieră. Orezul va absorbi umezeala, iar sarea va rămâne sfărâmicioasă.

 

Trucuri inteligente cu orez

 

Orez și cafea 

Într-un recipient se toarnă o mână de orez, niște boabe de cafea și doi cuișoare. Amestecă-le foarte bine. Turnați acest amestec într-o pungă mică de pânză. Închideți punga și puneți-o într-un colț al sertarului sau șifonierului. Puteți înlocui cafeaua cu frunze de mentă dacă doriți un miros mai proaspăt și faceți câte pungi aveți nevoie.

Nu este neobișnuit ca mucegaiul să se formeze în dulapurile și rafturile din bucătărie. Puteți folosi orezul pentru a absorbi umezeala din dulapurile și comodele pe care le deschideți rar. 

Acest lucru este cauzat de faptul că nu se șterg bine toate vasele și tacâmurile, astfel încât picăturile de apă rămân pe ele. Pentru a preveni formarea mucegaiului, puneți o pungă mică de sticlă sau de pânză cu orez crud în fiecare dulap și pe fiecare raft. Turnați câteva linguri de orez într-o pungă de pânză și puneți-o în dulap. Acest lucru va împiedica apariția unui miros neplăcut de umezeală.


Un suport decorativ pentru cuțite

Atunci când vizitați un magazin de îmbunătățiri pentru casă, probabil că ați văzut pe rafturi suporturi decorative pentru cuțite: un recipient de sticlă umplut cu o masă liberă. Aceste suporturi nu numai că sunt foarte elegante, dar sunt și foarte practice, dar costă destul de mult.

Puteți face cu ușurință un astfel de suport decorativ pentru cuțite. Puneți orezul crud într-o vază sau într-un borcan de sticlă.

Orezul absoarbe foarte bine umezeala, așa că nu trebuie să vă faceți griji că va mucegăi și vă puteți proteja cuțitele de coroziune.


Pentru curățarea vaselor în locuri greu accesibile

O altă modalitate foarte bună de a folosi orezul crud este ca un instrument auxiliar de spălat vase în locuri greu accesibile, cum ar fi gura de scurgere a unui ceainic. Pentru a-l curăța, puneți o lingură de orez în ceainic și adăugați câteva picături de detergent. Agitați bine ibricul pentru a scăpa de impurități.

 

Umple o șosetă cu orez, încălzește-o la microunde, apoi așeaz-o după ceafă

 


Odorizant de aer

Orezul poate fi folosit pentru a face un odorizant pentru apartamentul tău. Umpleți o mică vază decorativă cu orez și adăugați 20 de picături din uleiul esențial preferat.


Pentru curățarea râșniței de cafea

Măcinarea cafelei într-o râșniță de cafea poate lăsa în urmă pete de grăsime de care este greu să scapi. Problema poate fi rezolvată cu ajutorul orezului. Pur și simplu macinați câteva linguri de orez și mașina de tocat va fi din nou curată.


Pentru ameliorarea durerilor de gât

Umplerea unei pungi de pânză cu orez și încălzirea acesteia în cuptorul cu microunde constituie un excelent tampon de încălzire pentru gâturile dureroase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel