Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Uleiul de ricin, cel mai căutat elixir al frumuseții. Șase beneficii pe care nu le știai
WhatsApp
Uleiul de ricin este considerat extraordinar pentru lupta anti-căderea părului, însă mulți cred că beneficiile lui se termină aici. Ei bine, nu, ulei de ricin poate fi găsit și într-o gamă de produse de îngrijire a pielii, nu doar a părului. Iată câtve trucuri pe care cu siguranță nu le știai.
Uleiul de ricin, cel mai căutat elixir al frumuseții. Șase beneficii pe care nu le știai / Foto: Unsplash

Pentru început este bine șă știi că există două tipuri de ulei de ricin: ulei de ricin galben și ulei de ricin negru. Primul este presat la rece, ceea ce înseamnă că boabele de ricin nu au fost coapte înainte de procesul de extracție. Culoarea închisă a celui de-al doilea tip de ulei de ricin rezultă din prăjirea boabelor înainte de proces. Atât uleiul de ricin galben, cât și cel negru au aceleași utilizări și beneficii. Cu toate acestea, proprietățile lor sunt ușor diferite și este important să le luați în considerare dacă doriți să obțineți rezultate specifice. 

 

Uleiul de ricin galben

 

Uleiul de ricin galben are o capacitate nutritivă mai mare, deoarece prelucrarea la rece nu îi modifică în niciun fel compoziția. În plus, are un nivel mai scăzut de Ph și un nivel ridicat de vitamina E, ceea ce îl face perfect pentru scalpul cu mâncărimi, părul creț și cel lung.

 

Ulei de ricin negru

 

Uleiul de ricin negru, pe de altă parte, devine alcalin prin procesul de prăjire. Acest lucru ar putea fi un mare beneficiu pentru persoanele care caută remedii naturale care pot crește nivelul Ph-ului pielii. De exemplu, dacă aveți părul uscat, ați putea dori să folosiți ulei de ricin negru, deoarece proprietățile sale alcaline vor deschide cuticulele și vor ajuta la reținerea umidității.

 

Beneficiile uleiului de ricin

 

Te-ai confruntat cu căderea părului? Ați auzit de uleiul de ricin? Dacă nu ați auzit, aceasta ar putea fi ziua dvs. norocoasă. Uleiul de ricin este considerat ca fiind unul dintre tratamentele miraculoase pentru căderea părului.

Acesta vindecă scalpul, lubrifiază părul și stimulează creșterea părului. Folosirea uleiului de ricin este garantată pentru a vă menține o zi de păr grozavă în fiecare zi.

Dar știați că uleiul de ricin poate fi folosit pentru o varietate de alte tratamente cosmetice, altele decât cele pentru păr? Nu știați? Atunci îți spunem noi.

Iată 6 beneficii pe care probabil nu le știai despre uleiul de ricin:


1. Buze moi


Uleiul de ricin merge și pe piele. Aplicând un strop de ulei pe buze nu numai că le va menține luxuriante, dar va preveni pielea crăpată.


2. Alungă cicatricile


Unele cicatrici le place să lase un semn profund și de durată. Uleiul de ricin te poate ajuta în acest sens. Aplicând câteva picături zilnic pe o cicatrice, timp de două până la patru săptămâni, puteți să vă ușurați sau chiar să vă curățați cicatricile. Urmele de bășici sunt acum un lucru de domeniul trecutului.


3. Diminuează celulita


S-a dovedit că uleiul de ricin reduce eficient celulita de pe coapse și de pe stomac. Folosește o cantitate generoasă de ulei de ricin pe celulită timp de patru până la șase săptămâni și fii martoră la rezultate.


4. Unghii și cuticule sănătoase


Uneori nu vrei să te duci la salon. Uneori, vrei doar să te mândrești cu unghiile pe care ți le-a dat Bunul Dumnezeu. Uleiul de ricin aplicat minuțios pe unghiile tale le menține sănătoase și lucioase. Încearcă-l.

Poate întări unghiile subțiri și fragile. Acidul ricinoleic este bogat în vitamina E, care este esențială pentru sănătatea patului unghial și stimulează creșterea sănătoasă a unghiilor.

Acesta hidratează cuticulele, făcându-le mai ușor de tăiat sau de împins înapoi.

Este un tratament eficient pentru creasta unghiei. Prin aplicarea și frecarea regulată a uleiului de ricin pe unghii, acestea vor primi hidratarea atât de necesară.

Ajută la tratarea petelor albe care apar pe unghii din cauza unei leziuni a patului unghial sau a unei carențe de vitamine.


5. Sprâncene mai groase


Dacă funcționează pe scalpul tău, atunci probabil că va funcționa oriunde altundeva cu păr. Aplică puțin ulei de ricin pe sprâncene înainte de a merge la culcare și vei avea sprâncene sexy și groase cât ai zice pește.


6. Estompează ridurile


Uleiul de ricin este excelent pentru fața ta. Pe lângă faptul că te curăță de acnee și îți menține fața umedă fără grăsime, uleiul de ricin estompează și ridurile. Unge-ți fața cu ulei de ricin și radiază ca persoană tânără la inimă care ești.

Uleiul de ricin este gros, așa că oamenii îl amestecă adesea cu alte uleiuri prietenoase cu pielea - cum ar fi uleiul de migdale, de măsline și de nucă de cocos - pentru a face o cremă hidratantă ultra-hidratantă. Deși aplicarea uleiului de ricin pe piele este considerată sigură pentru majoritatea, acesta poate provoca o reacție alergică la unele persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel