Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UK. Zeci de români BLOCAȚI pe aeroportul din Londra
WhatsApp
Sute de pasageri, între care și zeci de români, au fost blocați ore în șir pe aeroportul Gatwick din cauza unor drone care au fost observate în spațiul aerian.

Aeroportul londonez Gatwick, al doilea cel mai aglomerat din Marea Britanie, s-a confruntat în noaptea de miercuri spre joi cu o perturbare a orarului zborurilor, după informaţii că deasupra aeroportului au fost semnalate două drone, relatează dpa şi Reuters. Zborurile au fost suspendate până la investigarea acestor sesizări, se menţionează într-un anunţ postat pe contul de Twitter al aeroportului. Dronele au fost văzute atât de piloți cât și de unii pasageri.

Alarma a fost dată aseară, în jurul orei locale 21.00, când un pilot şi mai mulţi pasageri au observat o dronă în spaţiul aerian al aeroportului Gatwick, în apropierea uneia dintre piste.

'Sfătuim pe oricine are un zbor de pe Gatwick sau trebuie să ia pe cineva de la aeroport... să verifice situaţia zborului', se mai menţionează în anunţ. De asemenea, aeroportul Gatwick şi-a cerut scuze pasagerilor afectaţi, precizând că siguranţa este principala sa prioritate. Avioanele care urmau să decoleze au rămas pe piste, în timp ce altele programate să aterizeze pe Gatwick au fost redirecţionate către alte aeroporturi, au scris pe Twitter unii pasageri, potrivit Reuters.

 

Români blocați pe aeroportul Gatwick

 

Zeci de zboruri au fost redirecţionate către alte aeroporturi din Marea Britanie, inclusiv la Manchester, Cardiff, Liverpool, Birmingham, Stansted sau Luton, dar şi către aeroporturile din Amsterdam şi Paris.

Potrivit Daily Mail, printe pasagerii afectaţi s-au numărat şi zeci de români.

[citeste si]

Reprezentanţii aeroportului Gatwick au prezentat scuze pasagerilor. Împreună cu companiile aeriene au căutat cazare pentru cei afectaţi şi au încercat să pună la dispoziţie mijloace de transport pentru a se deplasa către Gatwick de la celalalte aeroporturi, arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel