Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UK. Persoanele în vârstă trebuie să se grăbească să solicite creditul de pensie de 650 de lire sterline: Cine îl primește și cum vă puteți înscrie?
WhatsApp
Persoanele în vârstă care se luptă să își plătească facturile sunt îndemnate să se asigure că nu ratează un termen limită crucial pentru a se califica pentru o plată suplimentară de 650 de lire sterline, bani oferiți de guvern pentru acoperirea costurilor necesare traiului. 
Pensionari italieni în străinătate: INPS ia măsuri drastice împotriva "rezidenților" din paradisurile fiscale. Urmează noi controale 

Prima tranșă de 326 de lire sterline se plătește acum, dar persoanele în vârstă mai au timp până joi, 18 august, să o primească, solicitând creditul de pensie.

Acesta suplimentează veniturile celor mai săraci pensionari și le dă automat dreptul la suma forfetară, plus multe alte reduceri și avantaje. 

Înscrierea va declanșa, de asemenea, cea de-a doua jumătate a plății de 324 de lire sterline din această toamnă.

Fostul cancelar Rishi Sunak a anunțat la începutul acestui an un pachet de măsuri în valoare de 15 miliarde de lire sterline pentru a-i ajuta pe cei care se străduiesc să facă față facturilor din ce în ce mai mari.

 

Se apropie termenul limită pentru ca vârstnicii să solicite plata suplimentară de 650 de lire sterline pentru costul necesar traiului

 

Printre acestea se numără plata de 650 de lire sterline pentru cei care beneficiază de prestații bazate pe venituri, inclusiv creditul de pensie, și o sumă suplimentară de 300 de lire sterline pentru opt milioane de gospodării de pensionari pentru a-i ajuta să acopere costurile în creștere ale energiei în această iarnă.

Organizația caritabilă Age UK spune că persoanele în vârstă îngrijorate de facturi ar trebui să verifice dacă sunt eligibile pentru creditul de pensie și să depună o cerere înainte de termenul limită de luna viitoare, astfel încât să nu piardă prima jumătate din cele 650 de lire sterline.

Creditul de pensie suplimentează venitul săptămânal până la un minim de 182,60 lire sterline pentru persoanele singure și 278,70 lire sterline pentru cupluri, și puteți obține mii de lire sterline în plus prin intermediul ajutorului pentru locuință, încălzire, impozit pe venitul municipal, licențe TV și alte facturi.

 

Cine primește creditul de pensie și cum vă puteți înscrie?

 

Pentru a primi întreaga sumă de 650 de lire sterline, trebuie să vă fi calificat pentru creditul de pensie - sau să se constate ulterior că ați avut dreptul - între 26 aprilie și 25 mai.

Dar cererile de credit de pensie acceptate pot fi antedatate cu trei luni, astfel încât 18 august este data limită pentru a începe o cerere.

Militanții din industria financiară au lansat recent o campanie de căutare a pensionarilor cu cele mai mari probleme din țară pentru a-i îndemna să se înscrie la creditul de pensie.

Sub sloganul "Creditul de pensie - este pentru tine!", aceștia își propun să utilizeze resursele vaste de date ale sectorului privat pentru a identifica și a veni în ajutorul persoanelor în vârstă cu economii și venituri limitate.

De asemenea, guvernul a lansat recent o nouă campanie publicitară care abordează miturile care i-ar putea descuraja pe oameni să depună cereri în "ziua oficială de acțiune".

Acesta face apel la familia și prietenii pensionarilor pentru a-i ajuta să se înscrie, în condițiile în care se estimează că 850 000 de gospodării eligibile pierd 1,7 miliarde de lire sterline pe an.

 

Parlamentarii au cerut guvernului să colaboreze pentru a elabora o strategie de creștere a ratei de participare la creditul de pensie 

 

Parlamentarii din comisia pentru muncă și pensii au cerut guvernului să colaboreze cu autoritățile locale și cu alte autorități pentru a elabora o strategie de creștere a ratei de participare la creditul de pensie până la sfârșitul acestui an.

Ei spun că aceasta ar trebui să cuprindă un obiectiv de absorbție, un calendar, confirmarea finanțării, un plan de identificare a gospodăriilor susceptibile de a fi eligibile, sprijin pentru ca acestea să solicite, modalități de simplificare sau automatizare a cererilor și o actualizare anuală a progreselor înregistrate.

Ministrul pentru pensii, Guy Opperman, a declarat: "Recunoaștem provocările cu care se vor confrunta unii pensionari din cauza costului vieții, motiv pentru care promovarea creditului de pensie este o prioritate. În săptămâna în care s-a desfășurat recent ziua de acțiune pentru creditul de pensie, am înregistrat o creștere de 275% a numărului de cereri - dar nu ne vom opri aici.

Continuăm să răspândim vestea despre creditul de pensie, făcând apel la toți cei care au rude, prieteni și apropiați pensionari să se informeze și să vadă dacă pot obține acest sprijin financiar suplimentar, care poate face o diferență uriașă în viețile oamenilor.”

 

Creditul de pensie oferă o mulțime de sprijin suplimentar

 

Caroline Abrahams, director al organizației caritabile Age UK, a declarat: „Nu este prea târziu - există încă o fereastră de oportunitate pentru persoanele în vârstă cu venituri mici să se califice pentru prima parte a plății guvernamentale de 650 de lire sterline pentru costul vieții din acest an, așa că îi îndemnăm pe oameni să solicite fără întârziere, astfel încât să nu piardă această posibilitate.”

Creditul de pensie nu numai că oferă un impuls semnificativ la venitul săptămânal al oamenilor, dar deschide, de asemenea, ușa către o mulțime de sprijin suplimentar, inclusiv ajutor pentru facturile de energie, o licență TV gratuită și reduceri la facturile de uz casnic.

„Știm că aproximativ trei sferturi de milion de pensionari nu beneficiază în prezent de acest beneficiu important. Mulți oameni cred că, dacă aveți economii sau o pensie mică, nu are rost să depuneți o cerere, dar de multe ori nu este așa.”, a mai spus ea conform Daily Mail.

Cu cât mai repede acționează oamenii, cu atât mai repede vor afla dacă sunt eligibili pentru o parte din ajutorul financiar suplimentar, iar acest lucru le-ar putea schimba viața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel