Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tudorel Toader iese la rampă cu declarații ULUITOARE: Cum a fost ţinut PATRU ore în birou de Liviu Dragnea, Tăriceanu şi Dăncilă
WhatsApp
Tudorel Toader vine cu declaraţii controversate la un an de când fostul şef PSD, Liviu  Dragnea, a fost condamnat la închisoare. Fostul ministru al Justiţiei a povestit într-un interviu cu jurnalistul Ion Cristoiu cum au fost făcute presiuni asupra sa să dea ordonanţele de urgență privind amnistia și grațierea, dar şi despre modificările pe care le-a dorit Liviu Dragnea la Codul Penal şi Codul de procedură penală, pentru care Tudorel Toader ar fi fost chiar ţinut patru ore în birou alături de şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Viorica Dăncilă, premierul de atunci.

"Nu am făcut ceea ce dânșii și-au dorit. Și ce au dorit? Amnistie și grațiere prin OUG. Eu le-am spus că politica penală nu se face prin OUG, e în apanajul legiuitorului, nu în competența guvernului.

Au existat anumite centre de reflecție. Știți prea bine ce tentă are această sintagmă care arată că proiectele de lege, de OUG, care mi se serveau mie spre a le promova erau gândite și alcătuite în altă parte. Să nu-mi cereți să spun unde. Gândul v-ar duce la Parlament. Eu nu v-aș contrazice, dar aș spune că nu doar la Parlament erau centrele astea, erau uneori și la cei care dădeau lecții de moralitate", a declarat Tudorel Toader, în interviul acordat lui Ion Cristoiu.

Citește și: Cătălin Predoiu, după declaraţiile lui Tudorel Toader: Arată "caracterul mafiotic al guvernării PSD. Dăncilă, un premier de paie"

Tudorel Toader a venit însă cu dezvăluiri despre cum a fost presat de şefii coaliţiei de guvernare de atunci, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi de fostul premier Viorica Dăncilă, chiar în biroul fostului şef al PSD.

"Inițiativele pe care le-am avut, au fost și sunt corecte și constituționale. Cele două decizii ale CCR vizând CP și CPP, care au declarat multe soluții neconstituționale, în controlul apriori, deci înainte de a intra legea în vigoare, niciuna din soluțiile acelea nu au plecat de la Ministerul Justiției. Au plecat din alte centre din astea sau din Comisia specială

Cu privire la conținutul legii, mi s-a cerut insistent de foarte multe ori. O dată am avut o întrevedere de 4 ore și jumătate la vîrf, vârful vârfului. Eram 4, era și doamna prim-ministru (Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă – n.red.). Și mi se cerea să promovez OUG pentru modificarea CP și CPP. Era chiar într-o zi în care veneam din străinătate, eram într-o stare de oboseală, dar acea oboseală care uneori te întărește. Am ascultat și argumentul meu a fost simplu: Care este urgența să reduci termenul de prescripție, spre exemplu, a răspunderii penale? Eu am fost judecător, zece ani, am contribuit oarecum la cristalizarea celor 4 criterii după care se măsoară urgența unei OUG. Și nu era nici unul. Le-am spus să facă la Parlament, nu la Guvern. Desigur, eu știam că în acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern, dar era inevitabil", a mai spus Tudorel Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel