Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trump, atac dur la adresa lui Macron: „Îl pupă în f*nd pe Xi"
WhatsApp
Donald Trump a comentat comportamentul Președintelui francez Emmanuel Macron în vizita sa în China, fiind de părere că prea "l-a pupat în f*nd" pe Xi Jinping.
Trump, atac dur la adresa lui Macron: „Îl pupă în f*nd pe Xi"   / Foto: Captură video youtube

Fostul președinte al SUA a stat de vorbă cu prezentatorul Fox News, Tucker Carlson, pentru prima sa apariție în presă de când a fost pus sub acuzare la New York.

Într-un interviu incoerent, prezumtivul candidat prezidențial al Partidului Republican a declarat că Statele Unite și-au pierdut influența în lume de când a părăsit funcția.

"Avem această lume nebună, care explodează, iar SUA nu au absolut nimic de spus. Macron, care îmi este prieten, este acum cu China şi îl pupă în fund. Ok, în China! Franţa merge acum în China!",  i-a spus el lui Carlson.

 

Macron a spus că țările europene nu ar trebui să se lase prinse în impasul tensionat dintre Beijing și Washington



Macron a provocat o furtună după o vizită de stat în China săptămâna trecută, în care a avertizat că europenii nu ar trebui să se înlănțuie de politica externă a SUA.

În declarațiile făcute în fața jurnaliștilor, Macron a spus că țările europene nu ar trebui să se lase prinse în impasul tensionat dintre Beijing și Washington cu privire la soarta Taiwanului.

China a promis că va recâștiga controlul asupra Taiwanului, în timp ce guvernul american se angajează să ajute Taiwanul să se apere singur.

Macron, care a discutat vineri cu Xi despre Taiwan, a avertizat împotriva faptului că Europa "nu trebuie să fie prinsă în crize care nu sunt ale noastre, ceea ce o împiedică să-și construiască autonomia strategică".

"Paradoxul ar fi ca, cuprinși de panică, să credem că suntem doar niște urmași ai Americii", a spus Macron. "Cel mai rău ar fi să credem că noi, europenii, trebuie să devenim adepți pe această temă și să ne luăm după agenda americană și după o reacție exagerată a Chinei."

Remarcile au stârnit neliniște la Washington, deși Casa Albă a încercat să le minimalizeze, purtătorul de cuvânt John Kirby afirmând că administrația Biden rămâne "confortabilă și încrezătoare în relația bilaterală extraordinară pe care o avem cu Franța", conform anews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel