Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trucuri eficiente pentru a elimina petele de grăsime de pe aragaz. Obține o bucătărie strălucitoare!
WhatsApp
Eliminarea petelor de grăsime de pe aragaz poate părea o sarcină dificilă, dar există câteva trucuri simple și eficiente pe care le poți încerca pentru a obține rezultate strălucitoare.
Trucuri eficiente pentru a elimina petele de grăsime de pe aragaz și a obține o bucătărie strălucitoare

Păstrarea aragazului curat nu numai că îmbunătățește aspectul bucătăriei, dar și prelungește durata de viață a aparatului. Cu un pic de răbdare și utilizarea corespunzătoare a acestor trucuri, vei putea să îndepărtezi cu succes petele de grăsime și să redai strălucirea aragazului tău.

Iată câteva metode pentru a scăpa de petele de grăsime:

 

Oțet alb și bicarbonat de sodiu

 

Amestecă o parte de oțet alb cu o parte de bicarbonat de sodiu pentru a crea o pastă.Aplică pasta pe pete și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute.Utilizează o perie de curățare sau o cârpă pentru a freca ușor petele.Șterge cu o cârpă umedă pentru a îndepărta reziduurile.

 

Lămâie și sare

 

Stoarce sucul de la o lămâie și amestecă-l cu o cantitate echitabilă de sare.Aplică amestecul rezultat pe pete și lasă-l să acționeze timp de 15-20 de minute.Șterge cu o cârpă umedă și apoi șterge suprafața cu o cârpă uscată.

 

Detergent de vase și apă caldă

 

Amestecă o cantitate mică de detergent de vase cu apă caldă.Înmuiă o cârpă în soluție și șterge petele de grăsime.Detergentul de vase are proprietăți degresante și poate fi eficient pentru a îndepărta grăsimea încrustată.

 

Borax și apă

 

Faceți o pastă din borax și apă.Aplicați pasta pe petele de grăsime și lăsați să acționeze cel puțin o oră sau peste noapte.Ștergeți cu o cârpă umedă și apoi clătiți bine.

 

Alcool izopropilic

 

Înmuiați o cârpă în alcool izopropilic și ștergeți petele.Acest tip de alcool este eficient în îndepărtarea grăsimii și se evaporă rapid, lăsând suprafața curată.

 

Amoniac diluat

 

Amestecă o parte de amoniac cu două părți de apă.Înmoaie o cârpă în soluție și șterge petele.Asigură-te că îți ventilezi bine zona în timpul utilizării amoniacului.

 

Vârf de frecare cu gheață

 

Apasă cu un vârf de frecare înfășurat într-un șervețel de hârtie pe pete.Gheața va solidifica grăsimea, facilitând îndepărtarea ei cu o spatulă sau un cuțit de plastic.

 

Spumă de ras

 

Aplică spumă de ras pe petele de grăsime și las-o să acționeze câteva minute.Șterge cu o cârpă umedă și vei observa cum grăsimea se dizolvă.

Înainte de a încerca oricare dintre aceste metode, asigură-te că respecți instrucțiunile producătorului pentru curățarea aragazului și testați întotdeauna pe o porțiune mică pentru a evita deteriorarea suprafeței. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel