Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trucuri casnice pentru oboseală care vor face minuni. Este foarte simplu ceea ce trebuie să faci
WhatsApp
Te simți mai obosit decât de obicei? Sunt săptămâni în care simțim că pur și simplu nu putem dărui mai mult, ajungem la sfârșitul zilei epuizați și fără dorință de a desfășura activități și chiar uneori, în ciuda oboselii, ne este greu să adormim. Oboseala cronică merită asistență medicală, deoarece ar putea fi un simptom al unei afecțiuni de bază, cu toate acestea, atunci când vine vorba de perioade de stres ridicat sau de epuizare, unele soluții de casă vă pot ajuta să vă asigurați energia de care aveți nevoie. De aceea, vă oferim câteva trucuri casnice pentru oboseală care vor face minuni.
Trucuri casnice pentru oboseală care vor face minuni. Este foarte simplu ceea ce trebuie să faci

Remedii casnice pentru oboseală - ginseng

 

Unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru oboseală se bazează pe o rădăcină cunoscută că oferă energie și vitalitate organismului nostru: ginseng. Această plantă medicinală de origine asiatică care poate fi luată în diverse moduri, te va ajuta să lupți împotriva oboselii și să-ți îmbunătățești vitalitatea. Este posibil să-l adaugi în mesele tale gătite în prealabil timp de 10 minute, să-l ingerezi în infuzie sau în suplimente. În articolul nostru cum să luați ginseng vă explicăm alternativele de a-l consuma.

Totuși, este important să fie clar că această soluție este contraindicată pentru:

- persoanele cu hipertensiune arterială

- cei care suferă de scleroză multiplă, lupus sau artrită reumatoidă

- persoanele cu hipoglicemie

- femeile însărcinate sau care alăptează.

 

Remedii casnice pentru oboseală - ginkgo biloba

 

O altă plantă cunoscută popular pentru creșterea energiei și pentru că ne ajută să depășim oboseala este ginkgo biloba, de origine chineză. Este o alternativă ușor de consumat care te va revitaliza și te va ajuta să depășești momentele de oboseală extremă.

Poate fi consumat sub formă de infuzie, ca extract adăugat la un pahar cu apă sau în suplimente.

Este important să fie clar că această plantă medicinală este contraindicată pentru:

- femeile însărcinate și care alăptează

- persoanele cu insomnie sau anxietate

- cei care consumă medicamente anticoagulante

- persoanele cu ulcere sau răni mari

- femei cu menoragie.

 

Remedii casnice pentru oboseală - echinacea

 

Echinacea este o plantă cunoscută că ne stimulează eficient sistemul imunitar, întărindu-l și îmbunătățind sănătatea noastră generală. În plus, este un excelent remediu la domiciliu pentru oboseală, deoarece ne ajută să simțim o bunăstare generală mai mare și o mare disponibilitate pentru a ne desfășura toate activitățile zilnice.

Cel mai simplu mod de a lua echinaceea este în capsule sau picături urmând instrucțiunile produsului. Cu toate acestea se poate prepara și sub formă de infuzie adăugând două lingurițe din această plantă în apă clocotită și lăsând-o la infuzat 5 minute înainte de a lua. În acest caz se recomandă să se bea doar o cană pe zi. Echinacea nu trebuie consumată mai mult de patru săptămâni.

Această plantă este contraindicată pentru:

- persoanele cu boli autoimune precum scleroza multiplă sau lupusul

- care sunt alergici la flori.

În plus, nu este recomandat să amestecați aportul cu cofeină.

 

Remedii casnice pentru oboseală - Uleiuri esențiale

 

Unele uleiuri esențiale sunt ideale pentru a ne ajuta să luptăm cu oboseala și să ne revitalizeze, așa că este convenabil să le avem la îndemână pentru a le folosi în zilele cu mai multă muncă și tensiune. Printre cele mai remarcabile vă recomandăm:

- ulei de mentă

- ulei de rozmarin

- ulei de portocale

- ulei de cimbru.

Poți să-ți adaugi uleiul preferat într-o batistă și să-i inspiri aroma de mai multe ori pe zi, să-l adaugi la o cremă de mâini pe care o folosești frecvent, de exemplu, sau să adaugi 10 picături într-o baie revitalizantă. Vei observa cum aromele sale te stimulează și oferă vitalitate și energie.

 

Alte recomandări pentru combaterea oboselii 

 

Efectuați exerciții fizice cel puțin 3 sau 4 zile pe săptămână, deoarece activitatea fizică ne crește energia și vitalitatea.

Reduceți aportul de carbohidrați simpli precum zahăr, produse de patiserie sau dulciuri, deoarece oferă energie pe termen scurt. În schimb, optează pentru carbohidrați complecși care îți vor menține nivelul de energie stabil pe tot parcursul zilei.

Nu abuzați de cofeină sau alcool, deoarece aceste tipuri de stimulente oferă energie într-un mod scurt și de scurtă durată.

Amintiți-vă că, dacă oboseala apare brusc și nu puteți găsi o modalitate de a o combate, este esențial să vizitați un medic.

Acest articol este doar informativ! La StiriDiaspora.ro nu avem puterea de a prescrie niciun tratament medical sau de a face niciun tip de diagnostic. Vă invităm să mergeți la medic în cazul în care prezentați orice tip de afecțiune sau disconfort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel