Urmărește dezbaterea live
Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei rețete delicioase cu vinete care te vor cuceri: sunt ușoare, sățioase și rapide
WhatsApp
Vinetele sunt printre cele mai consumate legume vara. fiind extrem de versatile, din aceste legume putem prepara o multitudine de rețete delicioase și ușoare. Astăzi îți sugerăm trei feluri de mâncare delicioase cu vinete.
Trei rețete delicioase cu vinete care te vor cuceri, sunt ușoare, sățioase și rapide. Sursa foto: freepik.com

Ai nevoie de doar câteva minute pentru a le pregăti, iar rezultatul este fenomenal. Cu toții încercăm să aducem la masă preparate ușoare, proaspete și primitoare, fără a petrece ore la bucătărie. De fapt, astăzi îți propunem 3 rețete perfecte pentru această vară fierbinte.

Ai gătit vreodată rulouri de vinete într-o tigaie în loc de cuptor? Această versiune de vară este o adevărată explozie de aromă și poate fi preparată în câteva secunde.

Salată cu fasole verde și cartofi, o completare excelentă pentru friptură

Rețeta 1. Rulouri de vinete umplute cu brânză scamoza. Vinetele se spală și se taie felii subțiri, care se pun apoi pe un grătar. Sărează-le și unge-le cu ulei de măsline extravirgin. Gătește-le câteva minute pe fiecare parte și pune-le pe o farfurie. Între timp, toarnă sosul de roșii într-o cratiță, asezonează-l cu sare, ulei de măsline extravirgin și frunze proaspete de busuioc. Lasă-l să fiarbă câteva minute.

Brânza scamorza afumată se taie în felii subțiri și pune-le pe feliile de vinete. Adaugă câte o măsline și rulează feliile de vinete.  Pune rulourile în sos și continuă să gătești încă 10 minute. Stinge flacăra și servește aceste rulouri atât de delicioase.

Vinete cu roșii și mozzarella, o rețetă rapidă și simplă pentru cină

Rețeta 2. Paste cu cremă de vinete. Ce se întâmplă dacă vinetele ar deveni o cremă pentru a-ți aroma pastele? Mai întâi, pune o oală cu apă cu sare la fiert. Gătește vinetele spălate și tăiate în jumătate pe lungime la cuptor pentru 30 de minute. Extrage pulpa din vinete și pun-o într-un mixer. Adaugă frunze de busuioc proaspăt, 50 de grame de brânză rasă, ulei de măsline extravirgin, sare și piper. Vei obține o cremă omogenă. Între timp, adaugă pastele în oala cu apă.

Roșiile cherry se taie în jumătate și se pun într-o tigaie cu un strop de ulei și 2 căței de usturoi. Lasă-le să se aromatizeze câteva minute. 

Pastele se scot din apă și se pun în tava cu roșiile cherry, din care ai scos usturoiul. Acum adaugă și crema de vinete și un strop de parmezan. Amestecă totul și servește pe masă acest deliciu culinar.

Chifteluțe în sos de roșii, un preparat sățios și gustos, pentru o cină cu prietenii

Rețeta 3.  Un aperitiv perfect pentru cinele de vară.

Vinetele cu sos de ton sunt un preparat cu un gust extraordinar. Se spala, se taie felii subțiri și se pun pe grătar. Între timp pregătește sosul din 80 de grame de ton scurs, o linguriță de capere, 100 de grame de maioneză, puțină zeama de lămâie, sare și piper. Amestecă totul până obții o cremă netedă. Umple vinetele cu această cremă proaspătă și servește-le pe masă. Poftă bună!

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel