Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei rețete cu dovlecei care trebuie încercate vara asta. Una chiar te va uimi
WhatsApp
Rețetele cu dovlecei sunt printre cele mai populare vara. Aceste legume sunt pe placul celor mici și mari, fiind și extrem de versatile.
Trei rețete cu dovlecei care trebuie încercate vara asta. Una chiar te va uimi. Sursa foto: freepik.com

Sezonul cald ne oferă ocazia de a pune pe masă o multitudine de legume. De la roșii la dovlecei, din care se pot prepara salate super delicioase, mâncărurile de vară din legume au un conținut important de vitamine. Consumul zilnic de legume este recomandat de nutriționiști și medici.

Astăzi vom descoperi trei rețete delicioase și rapide pentru a folosi dovlecelul într-un mod diferit decât de obicei: dovlecei umpluți vegetarieni, o prăjitură cu dovlecei și paste cu dovlecei.

Trei rețete cu dovlecei pe care trebuie să le încerci

 

Dovlecei umpluți

Prima rețeta pe care o vom ilustra sunt dovleceii umpluți. Luați dovlecei, năut și busuioc. Tăiați dovleceii în jumătate scoțând pulpa, apoi amestecați-o împreună cu năutul și busuiocul. Cu această compoziți umpleți jumătățile de dovleceii. Îmbogățiți gustul, cu o stropire de pesmet. Apoi coaceți dovleceii umpluți la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră.

Prăjitură cu dovlecei

A doua rețetă este, incredibil, o prăjitură cu dovlecei. Desertul cu dovlecei este surprinzător. Protagoniști sunt dovleceii, câteva ouă, fulgi de ciocolată, nuci, zahăr, praf de copt și făină.

Se rade dovlecelul și se îndepărtează excesul de apă. Se bat bine ouăle, apoi se adaugă făina, dovlecelul, fulgii de ciocolată și nuca mărunțită. Se amestecă și se coace într-o tavă unsă cu unt. Se lasă la copt la 170 de grade aproximativ trei sferturi de ora.

Prăjitura este perfecta pentru micul dejun sau o pauza de ceai.

Paste cu dovlecel și roșii 

A treia este cu siguranță cea mai clasică dintre rețetele - paste cu dovlecel și roșii. Este o mâncare de paste cu sos făcut din roșii și dovlecei. Puneți pastele la fiert. Roșiile se toacă, dovleceii se dau prin răzătoare. Legumele se călesc într-o tigaie.

Scurgeți pastele fierte și amestecați-le bine cu sosul de dovleceii și roșii. Condimentați mâncarea cu ulei de măsline, sare și piper.

Poftă bună!

----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel