Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Traian Băsescu, lămuriri cu privire la fuziunea dintre PNL și PMP: „Nu voi participa la niciun fel de discuții“
WhatsApp
PMP, a anunțat că va fuziona cu PNL. Liderii Mișcării Populare au decis începerea negocierilor cu liberalii. Traian Băsescu, fondatorul partidului, face lămuriri cu privire la implicarea sa în acest demers.

Liderii PMP au decis să înceapă negocierile pentru ca formațiunea fondată de Traian Băsescu să fie absorbită de Partidul Național Liberal, au spus pentru MEDIAFAX surse din PMP.

„Am decis să începem negocierile. Și liberalii sunt de acord, că dacă s-ar opune, o parte din aleșii noștri locali ar migra către Orban”, adaugă sursele citate.

Traian Băsescu, lămuriri cu privire la fuziunea dintre PNL și PMP

 

În contextul discuțiilor de fuzionare, Traian Băsescu ține să facă unele lămuriri:

„Cu privire la posibila mea implicare in negocieri dintre PMP si PNL, fac următoarele precizări:

1. Din data de 6 decembrie 2020, nu am mai avut nici un fel de implicare in activitatea PMP;

2. Nu dețin niciun fel de funcție in PMP;

3. Nu am participat si nici nu voi participa la nici un fel de discuții interne cu privire la o eventuala fuziune a PMP cu PNL;

4. Singura activitate politica pe care o desfășor este legata de activitate grupului PPE din Parlamentul European.

Va doresc tuturor sănătate!“, este mesajul lui Traian Băsescu.

PMP, coastă ruptă din PNL

 

Din PNL fac parte foștii liderii ai PDL, printre care Vasile Blaga și Emil Boc, cu care Traian Băsescu s-a certat în urma congresului în care Elena Udrea a pierdut alegerile din partid.

Partidul Mișcarea Populară are aproximativ 2.250 de aleși locali. La ultimele alegeri locale a ratat intrarea în Parlament, nereușind să atingă pragul electoral.

Traian Băsescu spunea în 2013, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, Partid Democrat”.

La rândul său, PNL trece prin schimbări majore. Ludovic Orban a anunțat vineri că Biroul Executiv al PNL a propus excluderea lui din partid.

„Sunt mândru, sunt onorat că sunt victima unei găști demolatoare care a luat o decizie absurdă. În loc să plece ai de la conducerea partidului, au formulat propunerea de excludere a mea din PNL. Sunt onorat pentru că acest lucru demonstrează clar că nu am nicio legătură cu toate lucrurile făcute de Klaus Iohannis”, a declarat Ludovic Orban la finalul ședinței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel