Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tot mai mulți milanezi au ajuns în pragul sărăciei: „În fiecare zi 500 de oameni cer adăpost și hrană”
WhatsApp
Creșterea vertiginoasă a inflației și a costului vieții i-au adus pe mulți italieni în pragul disperării. Din cauza l ocurilor de muncă precare și a consecințelor crizei Covid, milanezii sunt din ce în ce mai săraci.
Tot mai mulți milanezi au ajuns în pragul sărăciei. Sursa - pixabay.com

Tot mai multe persoane fără domiciliu stabil sau care se află în dificultate economică caută și găsesc refugiu la Opera Cardinal Ferrari care, în 2022, a primit 500 de persoane pe zi. Astfel, au fost înregistrate peste 44.000 de intrări la centrul de zi, aproape 42.000 la cantină și peste 13.000 de intrări la micul dejun. De asemenea, fundația a oferit două mii de pachete cu mâncare distribuite familiilor milaneze.

Cifrele publicate de fundația non-profit provoacă îngrijorare: anul trecut numărul beneficiarilor a crescut cu 39% față de 2021, ajungând la 227. În acest an, cifră  a urcat în  la 336, scrie leggo.it.

”Într-un sistem economic care încetinește, cu o inflație care rămâne ridicată și costurile energetice cu mult peste 2021, valul, care a început chiar înainte de pandemie, va continua și nu va fi pe termen scurt”, avertizează Pasquale Seddio, președintele organizației non-profit.

 

”Au nevoie de ajutor. Ei sunt noii săraci”

 

Micii comercianți, liber profesioniști și artizani care și-au închis afacerile între 2020 și 2021 nu au putut face față pandemiei Covid, fiind nevoiți să recurgă la economiile acumulate pentru a supraviețui. Și acum au nevoie de ajutor. Ei sunt noii săraci.

De asemenea, s-a schimbat grupul de beneficiari ai pachetelor de alimente. „Avem în continuare familii monoparentale, dar a crescut și numărul familiilor cu mulți copii. Sunt familii, în principal străini (în jur de 65%), care  au dificultăți cu chiria”, spune Seddio. 

Oaspeții centrului de zi s-au schimbat și ei. „Vin să-și petreacă ziua cei care nu mai au un acoperiș, dar și cei care trebuie să-și țină sub control cheltuielile casnice, de la utilități la alimente”.

Din acest motiv, Opera Cardinal Ferrari a hotărât să modifice criteriile de accesibilitate și dacă va continuă să favorizeze doar vârstnicii, după ce, în ultimii ani, a primit din ce în ce mai mult persoane de 50 și 60 de ani, care se află în dificultate.  

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel