Dacă îți plac celebrele bomboane Raffaello, acest tort va deveni preferatul tău. Vă asigur că va fi o vedetă pe masă la orice sărbătoare, iar toți oaspeții dumneavoastră vor dori porție dublă.
Pentru pandișpan:
- 6 ouă mari
- 200 g zahăr
- 100 g migdale măcinate
- 125 g făină
- un praf de sare
- o linguriță esență de migdale.
Pentru umplutură:
- 200 g ciocolată albă
- 45 g lapte de cocos
- 250 g brânză mascarpone
- 500 ml frișcă
- 30 g zahăr pudră
- 40 g nucă de cocos rasă
- 1 linguriță esență de cocos.
Vezi și Pandișpan Oreo pufos, fără coacere și fără făină. Rețeta delicioasă din doar patru ingrediente!
Pentru asamblare și decor:
- 240 g lapte de cocos
- nucă de cocos rasă
- migdale tocate crocante
- bomboane Raffaello
- ciocolată albă rasă.
Preîncălzim cuptorul la 170ºC.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile spumă cu un praf de sare. Când încep să facă spumă adăugăm zahărul puțin câte puțin în timp ce batem, până se formează o bezea. Batem gălbenușurile cu esența de cocos, adăugăm puțin din albușurile bătute spumă, punem migdalele măcinate și amestecăm. Mai adăugăm încă puțin din albușurile bătute spumă și punem făina cernută. Amestecăm cu grijă și adăugăm restul de albușuri. Amestecăm cu grijă.
Tapetați o formă detașabilă cu hârtie de copt și turnați aluatul. O dăm la cuptorul preîncălzit la 170ºC, cu căldura de sus și jos fără aer timp de 35-40 de minute. Lasă-l să se răcească.
Facem umplutura: Topim ciocolata împreună cu cei 45 ml de lapte de cocos. Într-un bol punem brânza mascarpone și o batem, adăugăm ciocolata călită și amestecăm. Se bate crema foarte rece, cu zaharul pudră și esența de cocos, până devine compactă. O încorporăm în brânza cu ciocolată care va fi aproape rece și amestecăm cu grijă. La final se adaugă nucă de cocos rasă și se amestecă. Se lasă la frigider cel puțin 30 de minute să se întărească puțin.
Împărțiți tortul în trei straturi egale, înmuiați-le cu restul de lapte de cocos.
Asamblăm tortul: Se așează un pandișpan înmuiat, se acoperă cu un strat de cremă, se așează al doilea pandișpan și încă un strat de cremă. Se adaugă la final și celălalt pandișpan și se acoperă pe toate părțile cu restul de cremă. Punem puțină cremă într-o pungă de patiserie pentru a decora.
Citește și Pandișpan cu zmeură - Cea mai bună rețetă pentru un desert delicios
O decoram după gust. Puteți pune niște bomboane Raffaello și ciocolată albă rasă. Este atât de delicios încât nu te saturi să îl mănânci și va trebuie să îl mai faci și a doua oară.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News