Publicitate
În această variantă, nu regăsim culoarea galbenă tipică a mimozei, simbol al evenimentului, dar se păstrează textura moale tipică acestei flori.
Este o prăjitură compusă din trei discuri de cacao suprapuse pentru a forma o cupolă, alternând cu straturi de frișcă și fulgi de ciocolată neagră.
Întregul tort este acoperit cu aliat cubulețe sau fărâmițat.
Nu vă speriați dacă prepararea pare puțin laborioasă, urmând rețeta noastră veți reuși să faceți un desert delicios. Haideți să preparăm împreună prăjitura mimoza cu ciocolată!
Pentru blat:
- 7 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 130 g amidon de cartofi
- 100 g făină 00
- 30 g cacao amară pudră
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 750 ml smântână proaspătă
- 110 g zahăr pudră
- 100 g ce chipsuri de ciocolată neagră
- lapte, după gust
- pudră de cacao amară
Mai întâi pentru a face acest tort, trebuie să pregătim blatul, în acest caz cu cacao. Într-un bol mare, spargem ouăle întregi și adăugăm zahărul pudră.
Amestecăm cu un mixer electric timp de cel puțin 10-15 minute pentru ca acesta să devină foarte cremos.
Apoi cernem și adăugăm amidonul de cartofi și apoi făina: adăugăm aceste ingrediente de mai multe ori, astfel încât să se amestece bine, amestecând cu o spatulă de bucătărie.
Adăugăm cacaua și amestecăm totul. Apoi transferați amestecul în două forme cu diametrul de 22 cm, în prealabil unse cu unt și fainate.
Coacem în cuptorul ventilat, preîncălzit la 180°, timp de aproximativ 15 minute.
După ce a trecut timpul necesar, scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet.
În timp ce așteptăm ca tortul burete să fie gata, pregătim umplutura: într-un bol, combinăm smântâna proaspătă și zahărul pudră.
Batem cu ajutorul mixerului, apoi adăugăm chipsurile de ciocolată neagră.
Amestecăm și punem la frigider în timp ce așteptăm.
Luăm blatul și tăiem 3 discuri din unul dintre ele cu un cuțit zimțat.
Din al doilea disc, tăiem un cerc cu diametrul mai mic decât baza, iar din al treilea, un cerc cu diametrul mai mic decât cel precedent.
Celălalt blat pregătit, în schimb, trebuie să îl tăiem în cuburi de aproximativ 1 cm pe care le vom folosi pentru a acoperi tortul.
Să începem să asamblăm tortul nostru: alegeți o farfurie de servire și puneți benzi de hârtie de copt pe exterior pentru a nu-l murdări. Așezați apoi cel mai mare disc în centru și ungeți-l cu lapte. Acoperiți cu un strat de cremă și așezați al doilea disc deasupra. Se procedează în același mod.
Așezăm discul mai mic, îl ungem cu lapte și acoperim întreaga prăjitură cu cremă, încercând să o nivelăm uniform cu o spatulă.
Ornăm cu cubulețele de burete, încercând să nu lăsăm spații goale și la final pudrăm cu pudră de cacao.
Lăsăm să se odihnească la frigider câteva ore și servim tortul nostru mimosă de ciocolată!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News