Deși este în pahar, tortul arată foarte festiv și este super practic. Astfel, faci porțiile în prealabil și nu trebuie să tai tortul la petrecere. Doar împarți paharele invitaților tăi și gata!
Bineînțeles că poți face tot felul de variante la această rețetă de tort în pahar. Această rețetă are ca actor principal un tort de vanilie cu cremă de unt și dulceață de căpșuni. Dar posibilitățile sunt infinite. Puteți face un tort de morcovi în pahar sau un tort de ciocolată cu glazură de ciocolată. Așa că nu ezitați să variați și să vă creați propria versiune. Puteți folosi această rețetă ca rețetă de bază și să adăugați propria dvs. notă.
- 1 pachet de amestec pentru prăjituri (sau faceți propriul aluat pentru prăjituri)
- 1 borcan de jeleu de căpșuni
- 250 de grame de zahăr pudră
- 250 de grame de unt, moale
- 2 linguri de apă caldă
- 1 linguriță de extract de vanilie
Preîncălziți cuptorul la temperatura indicată pe ambalajul amestecului de tort.
Pregătiți aluatul pentru prăjituri. Ungeți o formă mare și plată pentru cuptor. Deci nu folosești o formă de tort sau de plăcintă pentru aceste prăjituri în pahare. Turnați aluatul în forma de cuptor.
Coaceți prăjitura în cuptor. Veți avea nevoie de mai puțin timp decât cel indicat pe ambalaj, deoarece prăjitura va fi gata mai repede. Probabil că veți avea nevoie de 10-15 minute mai puțin, dar cel mai bine este să stați cu ochii pe tort pentru a fi siguri.
Lăsați prăjitura să se răcească în formă timp de 5 minute, apoi transferați-o pe un grătar de sârmă pentru a se răci în continuare.
Între timp, preparați crema de unt amestecând zahărul pudră, untul, apa și esența de vanilie.
Folosiți un inel de gătit (sau un pahar) pentru a tăia cercuri din tortul plat. Faceți straturi în 8 pahare. Începeți cu un strat de tort, apoi un strat de cremă de unt, apoi un strat de jeleu. Repetați acești pași.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News