Secretul realizării acestui adorabil tort cu iepuraș de Paște este nuca de cocos mărunțită! Aceasta adaugă un plus de savoare și textură la tortul deja delicios. Înainte să vă dați seama, un tort iepuraș drăguț ca bună ziua va sări pe masa de Paște. Dar nu uitați de decorațiuni! Nuca de cocos mărunțită adaugă o textură asemănătoare cu cea a blănii, iar bomboanele jeleu adaugă un strop de culoare, perfect pentru ochi și nas.
Pentru glazură:
- 340 g de unt nesărat, la temperatura camerei
- 6 căni de zahăr pudră
- Un vârf de cuțit de sare fină
- 1 lingură de extract de vanilie
- 2-3 linguri de lapte
Pentru blat:
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 6 oua
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita pasta de vanilie
- putina sare
Pentru iepuraș:
- 2 straturi de blat rotund de aproximativ 20 cm coapte
- 1 și 1/4 cești de nucă de cocos îndulcită și deshidratată
- 2 biscuiți
- 1 tub de glazură de decorare roz
- 2 jeleuri negre
- 2 bezele
- 1 bomboană de jeleu albă, tăiată pe jumătate pe lungime
- 1 bomboană de jeleu roz
- 1 rotiță de lemn dulce negru, de exemplu Haribo
Se combină untul, zahărul și sarea în bolul unui mixer vertical dotat cu un accesoriu cu palete (sau într-un bol mare dacă se folosește un mixer electric manual). Amestecați la viteză mică până când se încorporează în mare parte. Adăugați vanilia, măriți viteza la medie-mare și amestecați până la omogenizare. Ajustați consistența cu lapte până când glazura este ușor de întins.
Întindeți un strat subțire de glazură pe partea plană a unui strat de tort, aproximativ 2/3 cană, și acoperiți cu partea plană a celui de-al doilea strat de tort. Se măsoară 5 centimetri de-a lungul părții superioare a tortului și se taie prin straturi, creând două bucăți stratificate care au dimensiuni ușor diferite.
Așezați bucata mai mare de tort, cu partea tăiată în jos, pe un platou mare sau pe o planșetă de tort. Dacă folosiți o planșetă dreptunghiulară, așezați bucata mai mare astfel încât marginile lungi să fie paralele cu marginile lungi ale planșei. Acesta este corpul iepurașului.
Tăiați bucățica mai mică de tort în jumătate, transversal, astfel încât să aveți două bucăți de tort stratificate. Așezați o bucată în fața corpului, cu o parte plată pe planșă și cealaltă parte plată pe corp. Partea curbată va fi deasupra. Luați un cuțit zimțat și rotunjiți marginile ascuțite din partea de sus a capului. Tăiați vârful (nasul) la un unghi de 45 de grade. Rezervați toate resturile într-un castron.
Separați straturile din bucata de tort rămasă. Acestea vor fi picioarele din spate. Rotunjiți marginile ascuțite ale bucăților de tort cu cuțitul și adăugați-le în bolul cu resturi. Așezați câte o bucată pe fiecare parte a iepurașului, cu o parte plată în jos și cealaltă parte plată orientată înainte (partea rotundă spre spatele iepurașului), la aproximativ 2,5 cm de capătul corpului iepurașului.
Amestecați resturile de tort în castron cu o furculiță până când se fac piure, apoi împachetați-le într-o minge cu mâinile. Așezați mingea în spatele corpului iepurașului și lipiți-o cu o picătură de glazură. Aceasta este coada iepurașului.
Înghețați întregul iepuraș, cu tot cu coadă, folosind 2-3 căni de glazură, păstrând o anumită definiție a părților iepurașului și glazurați mai generos în jurul marginilor ascuțite pentru a da un aspect rotunjit părților iepurașului. Se presară iepurașul cu nucă de cocos pentru a-l acoperi complet. Bateți ușor pentru a adera.
Introduceți biscuiții între cap și corp, apăsând în tort pentru a-i fixa. Acestea sunt urechile. Așezați baza urechilor aproape una de alta în centrul capului și înclinați-le în afară. Înghețați partea din față a fiecărui biscotti cu puțină glazură. Apoi, folosind glazura de decorare roz, glazurați o fâșie mai mică în centrul fiecărui biscuite, coborând până la locul unde urechile se întâlnesc cu capul, dar fără a merge până sus.
Pentru a face fața, presați o bomboană neagră de jeleu în fiecare parte a capului pentru ochi. Tăiați una dintre bezele în 3 cercuri, aruncați bucata din mijloc și presați cele 2 cercuri de la capăt, cu partea tăiată înăuntru, în partea din față a feței pentru a face obrajii iepurașului. Luați jumătățile de jeleu alb și împingeți-le în față, sub obraji, cu partea rotundă spre exterior, pentru dinți. Așezați jeleul roz deasupra pentru nas.
Desfășurați roata de lemn dulce și tăiați 2 bucăți de aproximativ 2,5 cm lungime fiecare. Pentru fiecare bucată, desprindeți fâșiile pe jumătate și apoi tăiați fiecare fâșie separată în jumătate pe lungime, astfel încât să obțineți o bucată care să arate puțin ca o mătură. Repetați cu a doua bucată de lemn dulce. Se pune fiecare bucată, cu un strop de glazură, în spatele unui obraz de bezea, cu capetele tăiate spre exterior, pentru mustăți.
Tăiați a doua bezea în jumătate pe lungime. Faceți 3 tăieturi în fiecare jumătate, până la jumătate (acestea sunt degetele de la picioare), și puneți-le în fața picioarelor pentru picioarele iepurașului. Dacă este necesar, lipiți partea de jos a picioarelor cu glazură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News