500 g de biscuiti simpli;
300 g de zahar;
600 ml de lapte (cu continut mare de grasime);
4 linguri de amidon alimentar;
200 g de unt moale;
zahar vanilat, 1 praf de sare;
100 g de unt cu 80% cacao;
cateva linguri de smantana lichida.
Vezi și: Mălai Dulce - Rețeta bunicii care l-a impresionat pe Papa Francisc în România
Jumătate din cantitatea de zahăr se pune într-o cratiță, împreună cu trei-patru linguri de apă. Se fierbe până ce siropul devine maroniu. Adaugă restul de zahăr și laptele treptat, amestecând încontinuu.
Dizolvă amidonul alimentar cu câteva linguri de apă și adaugă-l în cremă. Amestecă pentru a nu se forma cocoloașe, până ce crema devine densă, că orice crema de tort. Pune un praf de sare.
Dă deoparte, adăugă esență de vanilie și lasă să se răcească.
Adaugă untul și bate crema cu mixerul la viteză mică, până devine spumoasă.
Într-un vas dreptunghiular așază biscuiții unul lângă altul, într-un singur strat. Pune o treime din cremă, apoi încă un strat de biscuiți și tot așa până se termină crema. Ultimul strat trebuie să fie de biscuiți.
Topește ciocolată la microunde, adaugă smântână, amestecă și pune totul peste ultimul strat de biscuiți. Lasă la rece pentru trei-patru ore, ideal peste noapte.
Taie prăjitură în bucăți de dimensiunea biscuiților.
Sursa: mega-image.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News