Pregătire: 15 minute
Gătit: 5 minute
Porţii: 12
Încearcă și: Tort cu banane și cafea, făcut la tigaie: Ieftin, pufos și delicios. Notează acum ingredientele
Citește și Clătite japoneze foarte pufoase, ușor de preparat. Rețeta extrem de simplă care merită încercată!
400g ciocolată neagră, tocată grosier
250 ml (1 cană) smântână groasă
2 linguri lichior Cointreau
250g biscuiți simpli, tăiați grosier
6 x 55 g rahat turcesc, sferturi
140g (1 cană) miez de nucă sau fistic
170g stafide
Zahăr pudră pentru ornat sau puteţi face o glazură de ciocolată după preferinţe
Puneţi ciocolata și smântâna într-o cratiță la foc mic. Gătiţi, amestecând, timp de 5 minute sau până când ciocolata se topeşte şi amestecul este neted. Se ia de pe foc. Se amestecă în compoziţie şi lichiorul Cointreau și se lasă deoparte timp de 5 minute să se răcească.
După ce s-a răcit compoziţia, puneţi într-un castron mare biscuiții, rahatul turcesc, nucile și stafidele şi apoi adăugați ciocolata și amestecați până se combină bine.
Căptușiți baza unei tăvi rotunde de 20 cm cu hârtie de copt antiaderentă.
Folosiţi o lingură pentru a pune compoziţia în tava pregătită, apăsând ferm pentru a-i da forma. Se pune la frigider timp de 6 ore.
Înainte de servire, puteţi pudra cu zahăr sau puteţi face mai multă cremă de ciocolată pe care o păstraţi pentru a glazura desertul.
Serviţi cu o lingură de smântână dulce sau simplu.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News