Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort cu mentă și ciocolată albă: cea mai dulce rețetă pe care ați gustat-o vreodată
WhatsApp
Un  desert  care nu trebuie ratat:  tortul  de mentă cu cremă de ciocolată albă  este dulce și delicios. Perfect pentru zilele de naștere sau alte aniversări, dar și ca desert la finalul unei cine cu vechii prieteni!
Tort cu mentă și ciocolată albă cea mai dulce rețetă pe care ați gustat-o vreodată.

Aceasta rețetă este ideală pentru a fi preparată primăvara, când apare menta. Este mult mai simplu ce preparat decât ți-ai putea imagina. Ești curios? Atunci trebuie doar să-ți sufleci mânecile și să te apuci de treabă.

Pentru a face tortul cu mentă și cremă de ciocolată albă aveți nevoie de următoarele ingrediente.

Pentru blat:

260 grame de făină

4 ouă,

180 grame de zahăr,

 250 grame de iaurt lb,

160 grame de  amidon de cartofi,

100 ml sirop de mentă,

150 ml de ulei de floarea soarelui,

praf de copt,

esență de vanilie.

 

Pentru crema de ciocolată albă vei avea nevoie de:

70 ml de lapte condensat,

30 grame de făină,

150 ml de lapte,

270 ml ciocolată albă.

 

Tort cu mentă și ciocolată albă: cea mai dulce rețetă pe care ați gustat-o vreodată. PREPARARE

 

Porniți cuptorul la 180° C. Se unge cu ulei și se tapetează cu făină o tava cu diametrul de 24 cm.

Începeți prin a separa albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se pun într-un bol, se adaugă zahărul și se mixează până se omogenizează compoziția.

Vedeți și. Tort cu nucă de cocos și ciocolată albă. Un desert ușor, delicios și pufos ca un nor!

Adăugați apoi iaurtul, amidonul de cartofi, făina, esența de vanilie, praful de copt, uleiul de semințe de floarea soarelui, siropul de mentă și amestecați în continuare până când veți avea un aluat cremos, omogen și fără cocoloașe.

Vă sugerăm și. Negresă de ciocolată, cu nucă și mentă. Un desert delicios și irezistibil, în zilele aride de vară

Între timp batem albușurile spumă, adăugând un praf de sare. Albușurile bătute bine se adaugă în compoziția cu gălbenușuri cu mișcări ușoare de jos în sus. Acum transferați aluatul în tava unsă anterior și coaceți timp de 45 de minute.

Cât se coace blatul, ne ocupăm de cremă. Într-o cratiță se pune la fiert laptele. Tăiați ciocolata albă în bucăți mari și topiți-o în cuptorul cu microunde.

În alt vas se pune făina faina cernută și laptele condensat. Adăugați ciocolata topită în vasul cu făină și laptele condensat, amestecând bine, pentru a evita formarea de cocoloașe.

Transferați totul în cratița cu latele fiert și continuați să gătiți până când obțineți o consistență cremoasă. După ce crema de ciocolată este gata, lăsați-o să se răcească.

Cu siguranță o să vă placă și: Tort din foietaj cu cremă Chantilly. Este gata în 20 de minute, dar îi vei cuceri pe toți de la masă

Luați blatul și tăiai-l pe orizontală, în trei discuri. Pe un platou așezați primul blat. Acoperiți suprafața cu crema de ciocolată albă. Deasupra așezați al doilea blat și la fel, acoperiți-l cu cremă. Operațiunea se repetă și cu al treilea blat. Suprafața tortului se decorează cu cremă și cu felii de căpșune. Lăsați tortul la frigider cel puțin o oră înainte de a-l servi pe masă. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel