Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort cu iaurt, perfect pentru o aniversare: ușor și rapid de preparat, desertul este deosebit de delicios
WhatsApp
Tortul cu iaurt este perfect pentru zilele de naștere ale copiilor, pentru întâlnirile cu prietenii la o ceașcă de cafea sau weekendurile în familie.
Tort cu iaurt, perfect pentru o aniversare, ușor și rapid de preparat, desertul este deosebit de suculent. Sursa foto: freepik.com

Cu această rețetă de prăjitură cu iaurt poți pune pe masă un tort delicios. De asemenea, poți modifica rapid rețeta cu diferite tipuri de iaurt și toppinguri, astfel încât pe lângă varianta clasică, să prepari noi deserturi grozave.

Ingrediente:

250 grame de iaurt grecesc.

400 grame de făină de grâu,

200 grame de zahăr,

4 ouă,

150 ml ulei de floarea soarelui,

1 pachet de praf de copt,

puțin unt pentru a unge forma de copt.

 

Pregătirea pas cu pas

 

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și unge tava de copt cu puțin unt. Separă ouăle și amestecați gălbenușurile cu zahărul pentru a forma un amestec spumos.

Adaugă iaurtul și amestecă. Apoi adaugă treptat uleiul în aluat și amestecă totul bine. Se amestecă făina și praful de copt și se adaugă în aluat.

Chiftele din pește cu umplutură de ciuperci, o combinație divină de gusturi și arome

La final, bate albușurile spumă și pune compoziția în aluat.

Acum a venit timpul să torni aluatul în tavă. Coace tortul timp de 60 de minute. Lasă apoi să se răcească bine înainte de a scoate tortul din tavă. 

 

Câteva variații ale desertului

 

Tort cu iaurt cu lămâie: Pentru aceasta varianta ai nevoie și de o lămâie bio a cărei coaja este potrivită pentru consum. Adaugă suc de lămâie în tort și, de asemenea, rade coajă de lămâie în aluat.  

Dorada cu citrice, un preparat din pește ușor de pregătit

Tort cu iaurt și vanilie: Pentru a coace prăjitura cu aromă de vanilie, folosește iaurt cu vanilie în loc de iaurt natural. Deoarece conține deja zahăr, este mai bine să reduci cantitatea de zahăr din rețetă la 150 de grame. De asemenea, poți adăuga puțină vanilie proaspătă dintr-o păstaie în aluat.

Tort cu iaurt de ciocolată: La final, adaugă în aproximativ 50 de grame de ciocolată rasă. Apoi unge prăjitura finita cu glazură de ciocolată și decorează-o cu fulgi de ciocolată.

Plăcintă cu mere în friteuza: cea mai ușoară și mai gustoasă rețetă

Tort cu iaurt și nuci: Pentru un gust de nuca, poți folosi iaurt cu nuca și reduce zahărul la 150 de grame. Acum adaugă o lingură suplimentară de alune ras în aluat și, la final, câteva alune sau nuci tocate.Și stafide merg de minune în această rețetă.

Pizza fără făină: o rețetă simplă cu aluat pe bază de fasole

Tort cu iaurt cu fructe: Bineînțeles ca poți pregăti rețetă și cu iaurt cu fructe. Prăjitura are un gust deosebit de delicios cu mere. Pentru a face acest lucru, amestecă 150 de grame de iaurt natural cu 100 de grame de sos de mere îndulcit. Redu zahărul cu 50 de grame, apoi adaugă în aluat 100 de grame de bucăți de mere proaspete tăiate mărunt. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel