Revista Taste Atlas a făcut Topul celor mai apreciate deserturi după ce a supus la vot mai multe prăjituri românești. Iată ce prăjituri românești sunt pe placul străinilor.
Pelincile Domnului, cunoscute și sub denumirile de „scutecele domnului” sau „turte cu nucă”, sunt un desert făcut special de Crăciun din regiunea Moldovei. Scutecele Domnului constă în straturi de turtă subțire însiropate și presărate cu nucă.
Prăjitura Joffre este o prăjitură cu un gust și conținut bogat de ciocolată amăruie. A fost inventată în 1920, la București, la Casa Capșa.
Mucenicii sunt produse de patiserie tradiționale românești realizate dintr-un aluat dulce asemănător celui folosit pentru cozonac. Acestea sunt formate sub forma numărului 8 și apoi sunt fierte în apă cu zahăr, scorțișoară și nuci zdrobite.
Plăcinta cu ciocolată este formată din aluat subțire cu umplutură de ciocolată și nuci.
Acest desert simplu constă din tăieței subțiri de ou, care sunt gătiți în lapte, apoi amestecați cu albușuri bătute spumă și caș înainte de a fi așezați frumos între foile de aluat și copți. Se aseamănă cu macaroanele cu brânză la cuptor.
Gogoșile românești sunt făcute dintr-un amestec de aluat care este aromatizat cu extract de vanilie și coajă de lămâie sau portocală rasă, apoi prăjit în ulei încins.
Amandina este o prăjitură tradițională românească de ciocolată, umplută fie cu ciocolată, fie cu cremă de migdale.
Savarina este un desert care se coace până se rumenește, apoi se înmoaie în sirop de rom, de obicei peste noapte. Se umple cu frișcă dulce și se servește rece cu dulceață deasupra.
Plăcinta cu urdă este un produs de patiserie tradițional românesc umplut cu un amestec de brânză urdă, brânză, ouă, zahăr și zahăr vanilat.
Plăcintă cu mere este un desert românesc făcut cu umplutură de mere rase, scorțișoară, zahăr și unt topit, care se întinde uniform între două straturi de aluat copt, aromat cu coajă de portocală și zahăr vanilat.
Laptele de pasăre este un desert popular originar din Franța, constând din bezele puse în cremă de vanilie și adesea acoperite cu sos de caramel și migdale prăjite.
Plăcinta cu caise este o prăjitură tradițională originară din România. Aluatul se prepară de obicei din făină, iaurt, ouă, zahăr, ulei, vanilie, sare și praf de copt, iar apoi se adaugă caisele și se pune totul la copt.
Papanașii sunt un produs de patiserie tradițional românesc în formă de gogoși, cu o sferă mică deasupra. Se servesc cu smântână și dulceață.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News