Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tomac, despre organizarea prezidențialele în DIASPORA: "Solicit premierului o întrevedere"
Partidul Mişcarea Populară îşi pune la dispoziţie expertiza în privinţa organizării alegerilor prezidenţiale în diaspora, a declarat preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, care a spus că va solicita, în acest sens, o întrevedere premierului Viorica Dăncilă.
Eugen Tomac

"Am discutat şi dezbătut în cadrul Consiliului Executiv Naţional o situaţie care ne preocupă în mod constant - şi anume Comisia specială pentru legile electorale s-a grăbit atunci când a adoptat legea cu privire la alegerile prezidenţiale dedicată diasporei. În continuare nu vom scăpa de cozile de la secţiile de votare pentru că decizia cu privire la 3 zile de alegeri poate crea o serie de probleme în ceea ce priveşte organizarea alegerilor şi să nu scăpăm în continuare de aceste cozi. În acest sens, am primit mandat din partea colegilor mei să-i solicit o întrevedere prim-ministrului Dăncilă pentru a-i explica din punct de vedere instituţional ce trebuie făcut pentru a preveni un nou eşec. Am văzut că a făcut apel către partidele politice să vină cu soluţii, i-am solicitat în scris acest lucru, suntem pregătiţi să punem la dispoziţie expertiza PMP în acest domeniu", a spus Eugen Tomac, joi, la finalul Consiliului Executiv Naţional al PMP.

El a reamintit că a deţinut funcţia de secretar de stat în cadrul MAE şi, în această calitate, s-a ocupat de organizarea alegerilor din diaspora.

"Reamintesc că am fost secretar de stat în Ministerul de Externe, am coordonat pregătirea alegerilor în străinătate şi singura ocazie în care nu a existat niciun fel de incident din punct de vedere al participării la vot a fost cea în care eu am gestionat acest domeniu. Tocmai pentru că am această expertiză vrem să o punem la dispoziţia Guvernului din respect pentru cetăţenii români care sunt peste hotare şi care au dreptul să participe la vot şi trebuie statul să le creeze din timp condiţii, pentru ca în ziua votului sau în zilele în care se va vota, pentru că sunt 3 zile, şi, de fapt, nu sunt 3 zile, ci vor fi 5 zile, pentru că ai o zi de pregătire, ai o zi în care se va închide procesul electoral, deci pe lângă această chestiune trebuie suplimentate locaţiile unde se vor înfiinţa secţii şi multe alte chestiuni pe care noi le-am sesizat şi vrem să-i cerem Guvernului să se implice cu foarte multă atenţie în ceea ce priveşte organizarea alegerilor prezidenţiale", a mai afirmat Tomac.

[citeste si] 


Știri Vezi toate articolele
22 iul 2019, 06:49
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
WOWBiz.ro
22 iul 2019, 21:35
WOWBiz.ro
22 iul 2019, 21:30
StirileKanalD.ro
20 iul 2019, 12:59
StirileKanalD.ro
20 iul 2019, 11:35
DCNews.ro
22 iul 2019, 19:55
DCMedical.ro
23 iul 2019, 03:36
DCBusiness.ro
23 iul 2019, 00:42
DefenseRomania.ro
22 iul 2019, 22:20