Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să faci cea mai bună tocăniță tradițională cu carne de porc
WhatsApp
Dacă ai prin frigider niște carne de porc și două linguri de smântână, poți face cea mai delicioasă tocăniță pe care ai mâncat-o vreodată. 
Tocăniță tradițională cu carne de porc

Publicitate

Dacă nu știi ce să mai gătești, atunci rețeta noastră de tocăniță cu carne de porc te poate salva. Iese un preparat delicios, fraged, tocmai bun pentru o cină delicioasă.

Ingrediente

 

- 500 g carne de porc tăiată cubulețe

- 2 căței de usturoi zdrobiți

- 1 ceapă mare tăiată cubulețe

- 2 morcovi tăiați cubulețe

- 2 cartofi tăiați cubulețe

- 2 linguri de ulei de masline

- 1 lingură de făină

- 1 lingură de boia de ardei

- 1 lingură de sare

- 1 lingură de piper negru

- 1 cană de apa

- 2 linguri de vin roșu

- 2 linguri de smântână

- pătrunjel verde tocat pentru garnitură

Mod de preparare

 

Prepararea unei tocane tradiționale cu carne de porc necesită următorii pași:

Încălziți uleiul într-o tigaie mare și adăugați cuburile de carne de porc. Prajiti-le până când devin aurii, cca 5-7 minute, amestecând deseori. Scoateți carnea din tigaie cu o spatulă și puneți-o deoparte.

Adăugați încă o lingură de ulei la tigaie și adăugați usturoiul, ceapa, cartofii și morcovii tăiați. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți la foc mic timp de 10 minute, până când legumele se înmoaie.

Adăugați carnea înapoi în tigaie, apoi făina, boiaua de ardei, vinul, sarea și piperul după gust. Amestecați bine. Adăugați cimbrul și amestecați din nou. Acoperiți tigaia cu un capac.

Lasați să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute, amestecând din când în când. După acest timp, adăugați smântâna și amestecați bine. Continuați să fierbeți timp de 5 minute până când sosul devine gros și tocana ar trebui să fie gata.

Verificați dacă este suficient de sărată și piperată și adăugați mai multe condimente, dacă este necesar.

Această tocană tradițională cu carne de porc poate fi servită caldă, însoțită de o garnitură de orez sau cartofi. Poate fi de asemenea și consumată în zilele următoare, având un gust și mai bogat după ce a stat mai mult timp.

Poftă bună!

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel