Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Tiramisu“ din biscuiți, cremă de lapte și scorțișoară; un desert care se va termina în câteva minute
WhatsApp
Desertul cu biscuiți și cremă de lapte este aproape mai bun decât clasicul tiramisu. Este cu siguranță mult mai delicat, dar nu mai puțin bun și gustos.
„Tiramisu“ din biscuiți, cremă de lapte și scorțișoară, un desert care se va termina în câteva minute

De fapt, de fiecare dată când vei duce o lingură la gură, palatul tău va exploda de bucurie. Dacă îl serviți după o cină cu prietenii, îi veți lăsa pe toți cu sufletul la gură și complimentele nu vor lipsi, deoarece veți încheia seara în cel mai bun mod posibil.

În plus, nu conține grăsimi precum untul și uleiul și este foarte săracă în calorii, permițându-vă, dacă sunteți la dietă, să faceți o mică excepție și să păstrați vina la minimum. Pentru a o prepara, nu trebuie să porniți cuptorul, ci doar o cratiță mică și un bol. În plus, timpul de gătire este destul de scurt și rapid.


Rețeta desertului cu biscuiți și cremă de lapte

 


Timp de preparare: 5 minute
Timp de coacere: 10 minute
Timp de repaus în frigider: 2 ore
Timp total: aproximativ 2 ore și 15 minute
Porții: 6-7
Calorii: 170 per felie


Ingrediente

800 ml lapte + q.b.
50 g de îndulcitor stevia (sau, alternativ, 100 g de zahăr normal, maltitol sau eritritol)
10 biscuiți fără adaos de zahăr
3 gălbenușuri de ou
2 ½ linguri de făină de porumb (amidon de porumb)
1 coajă de lămâie
1 pliculeț de zahăr vanilat
Suficientă scorțișoară


Mod de preparare

Pentru început, se toarnă 800 ml de lapte într-o cratiță, se adaugă coaja de lămâie și zahărul vanilat, se amestecă cu o spatulă și se încălzește la foc mediu timp de 4 minute.

Acum spargeți gălbenușurile de ou într-un castron, bateți-le cu un tel de mână, adăugați îndulcitorul (sau zahărul), amestecați și amestecați până când nu mai sunt cocoloașe, adăugați mălaiul și amestecați bine pentru a-l reabsorbi complet.

Acum se strecoară și se încorporează laptele, se amestecă pentru a elimina orice cocoloașe, se transferă într-o cratiță și, amestecând continuu, se lasă să se îngroașe la foc mediu.

După ce ați făcut acest lucru, înmuiați biscuiții în puțin lapte, așezați-i pe fundul unui vas de copt rotund de sticlă de 20×20 cm și acoperiți-i cu crema de lapte.

La final se înfășoară cu folie alimentară, se pun la frigider să se întărească timp de 2 ore, când sunt gata se presară prăjitura cu scorțișoară și se savurează.

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel