Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Testele pentru un medicament, care ar putea preveni Covid 19, demarate de Pfizer. Leacul se va administra pe cale orală
WhatsApp
Pfizer a anunţat luni, 27 septembrie, că a început testele pentru un medicament antiviral menit să prevină apariţia simptomelor grave la cei expuşi deja la coronavirus, informează Reuters.

Medicamentul a fost denumit, în faza iniţială PF-07231332, se va administra oral şi va fi testat pe 2.660 de adulţi sănătoşi. Testul va consta în punerea "subiecţilor" sănătoşi în aceeaşi încăpere cu o persoană infectată cu coronavirus, care a dezvoltat deja simptome de Covid 19. În cadrul testului, participanţilor li se va administra medicamentul Pfizer, în combinaţie cu o doză scăzută de ritonavir, un medicament folosit în trecut pentru tratarea infecţiei cu HIV.

Pfizer a anunţat că lucrează la un astfel de medicament experimental încă din luna aprilie. La acea vreme, Pfizer spunea că medicamentul ar putea fi disponibil până la finalul anului.

Merck și Ridgeback Biotherapeutics, alţi doi "giganţi" din industria Pharma au anunţat, de asemenea, la începutul acestei luni că au început testele pentru propriul medicament împotriva Covid 19. Acesta se numeşte "molnupiravir" şi ar trebui să prevină îmbolnăvirea simptomatică la persoanele deja infectate sau expuse la coronavirus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel