Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Taxarea concediilor medicale cu 10%, eliminată 
WhatsApp
"Taxa pe concediul medical" a fost eliminată în Parlament. Inițial, PSD-ul lui Marcel Ciolacu a introdus un impozit de 10% pentru persoanele aflate în concediu medical, pe premisa că se vor strânge mai mulți bani la buget. 

Comisiile de muncă şi de buget-finanţe ale Senatului au eliminat, prin adoptarea unor amendamente la OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, taxarea cu 10% a concediilor medicale.

Iniţial, Guvernul prevăzuse prin OUG 115/2023, care a primit luni raport de admitere cu amendamente din partea comisiilor raportoare, impozitarea acestor concedii cu 10% de la 1 ianuarie.

Raportul a întrunit 21 de voturi "pentru" şi 8 voturi de abţinere şi "împotrivă".

După critici, chiar și PSD s-a răzgânditAmendamentele de eliminare a taxării acestor concedii au reunit propuneri din partea senatorilor PNL, PSD, USR şi a fost însuşit de Comisiile de muncă şi de buget-finanţe ale Senatului.

"Sănătatea, din punctul meu de vedere, nu are culoare politică. A fost o eroare strecurată în această ordonanţă şi eliminăm o inechitate", a afirmat preşedintele Comisiei de apărare Senatului, Nicoleta Pauliuc, care a participat la şedinţa de luni a comisiilor raportoare.

Senatorul USR Ştefan Pălărie şi-a exprimat nemulţumirea că, deşi a fost eliminată "taxa pe boală", prin adoptarea altui amendament, se extinde impozitarea cu 10% a pensiilor mai mari de 3.000 de lei şi pentru românii care au lucrat în străinătate.

OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel