Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tartă cu cremă de portocale. Un deliciu din aluat subțire umplut cu o cremă delicată
WhatsApp
Tarta cu portocale este o prăjitură foarte gustoasă, făcută cu o coajă de aluat subțire umplută cu o cremă delicată de portocale. 
Tartă cu cremă de portocale. Un deliciu din aluat subțire umplut cu o cremă delicată

Foarte aromată, tarta cu cremă de portocale se caracterizează prin notele înțepătoare ale citricelor atât în umplutură, cât și în aluatul care se aromatizează cu coaja rasă a acestui fruct.  

Perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare, această tartă este foarte ușor de făcut și poate fi pregătită și în avans.

De fapt, odată ce atât aluatul cât și crema sunt gata, acestea pot fi păstrate la frigider pentru câteva ore, până când vor fi asamblate pentru coacere.

Iată cum se face!

Ingrediente (pentru o formă de tartă de 24-26 cm)

 

Pentru aluat ai nevoie de:

- 500 g făină

- 200 g unt

- 200 g zahăr pudră

- 3 ouă medii

- 1 vârf de cuțit de sare

- 1 vârf de cuțit de praf de copt

- coaja rasă de la 1 portocală sau 1 lămâie

- 1 linguriță de extract natural de vanilie

Pentru cremă ai nevoie de:

- 450 g lapte integral

- 3 gălbenușuri

- 140 g zahăr pudră

- 50 g suc de portocale

- coaja de la 1 portocală

- 45 g amidon de porumb

Mod de preparare

 

Pregătiți aluatul: pe o suprafață de lucru, puneți făina într-o grămadă, adăugați în mijloc zahărul, untul tăiat cubulețe, coaja de lămâie sau de portocală, praful de copt, sarea și ouăle. Începeți să amestecați ingredientele cu vârful degetelor și apoi cu mâinile rapid pentru a evita să încălziți prea mult aluatul.

Formați un aluat moale și neted, înfășurați-l cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 30 de minute în frigider.

Între timp, pregătiți crema: încălziți laptele într-o cratiță cu coaja întreagă de portocală. Se aduce la fierbere.  Se amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul folosind un tel de mână. Adăugați sucul de portocale și amestecați din nou. La final adăugați amidonul cernut.

Se ia laptele de pe foc, se adaugă la amestecul de ouă și se filtrează printr-o sită.

Se amestecă, se pune totul înapoi în cratiță și se mai fierbe câteva minute, amestecând până când crema se îngroașă. Turnați-o cât este încă fierbinte într-o tavă de sticlă pentru copt, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească. 

Scoateți aluatul din frigider, întindeți-l pe o suprafață ușor presărată cu făină, dându-i o grosime de aproximativ o jumătate de cm.

Se tapetează o formă de tartă de 24-26 cm cu foitaj, se nivelează marginile și se înțeapă baza cu vârfurile unei furculițe. 
Se întinde crema, acum rece, peste baza de aluat, nivelând-o bine.

Se decorează suprafața prin încrucișarea benzilor făcute din restul de aluat de foitaj. Coaceți tarta la 180 de grade timp de aproximativ 35 de minute.

Scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească complet înainte de a o decora și servi.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Tarta cu cremă de portocale se poate păstra la temperatura camerei timp de o zi, apoi se poate păstra la frigider pentru încă 2 zile.

Poate fi congelată, fie înainte, fie după ce a fost coaptă, timp de 1-2 luni.

Crema de portocale trebuie să fie perfect uscată și fermă înainte de a desface, tăia și servi tarta, altfel se poate rupe.

Baza tartei trebuie să fie groasă pentru a putea susține greutatea umpluturii.

Poți prepara tarta folosind aluat aromatizat cu o lingură de Cointreau, pe care o poți înlocui cu suc de portocale pentru o versiune fără alcool. Umplutura de cremă poate fi îmbogățită cu fulgi de ciocolată sau fructe confiate tăiate cubulețe.

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
    
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel