Tartă cu ciocolată. Ingrediente:
2 gălbenușuri
3 linguri zahăr
2/3 pachet unt
1 cană și jumătate de făină albă
200 gr ciocolată
2 gălbenușuri
450 gr smântână dulce
Amestecă 2 gălbenușuri cu 3 linguri zahăr și 2/3 dintr-un pachet de unt până când obții o cremă omogenă.
Compoziția se întinde pe o tavă unsă și cu unt. Ulterior, tava se dă la rece pentru 30 de minute. Pune deasupra ei o bucată de hârtie de copt și da-o la cuptorul preîncălzit la 185 de grade Celsius.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Tartă cu ciocolată, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Pădurea Neagră cu ciocolată și cireșe. Rețeta unui desert care te va cuceri iremediabil
Pentru umplutura: Într-un vas termorezistent se pune smântâna și ciocolata și se lasă la foc mic până când se topește ciocolata. Amestecul se ia de pe foc și se adaugă gălbenușurile. Când blatul este copt, peste el se toarnă umplutura. Tava se ma lasă în cuptor pentru 15 minute.
Tarta cu ciocolata se servește rece, presărată cu nuci întregi. Poftă bună.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Tartă cu ciocolată, s-ar putea să îți placă și rețeta Ciocolată de casă cu nuci și pudra de roșcove. Rețeta unui desert care nu te îngrașă
De asemenea, de Dragobete puteți savura și Ciocolată de casă cu nuci și pudra de roșcove. Ingrediente: 100 g unt de cacao, 75 g miere lichidă, 200 g pudra de roșcove, 180 g nuci zdrobite, 100 ml apa caldă. Toate ingredientele se amestecă bine într-un bol, până se formează o pastă mai groasă, apoi se toarnă în diverse forme și se baga la frigider sau congelator câteva ore bune. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News