Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tarantella cu mere, o budincă cum n-ai mai mâncat până acum. Rețeta pas cu pas și trucuri ca să-ți iasă perfectă!
WhatsApp
Tarantella cu mere este o budincă pe bază de pâine și mere care, conform teoriilor, ar fi fost inventată la Buenos Aires la începutul secolului XX, poate de imigranții italieni din Genova, care s-au stabilit în cartierul Mouth din Buenos Aires. 
Tarantella cu mere, o budincă cum n-ai mai mâncat până acum. Rețeta pas cu pas și trucuri ca să-ți iasă perfectă! FOTO: captură video YouTube @ Isabel Vermal

Acest desert foarte popular s-ar fi numit „tarantela” pentru că atunci când este servit, pare că „tremură” de parcă ar dansa dansul clasic italian.

Vă învățăm cum să faceți tarantella cu mere. Haideți să gătim!

Salată „Insula pustie”. Așa bunătate nu ai mai mâncat până acum. Din ouă, piept de pui și ciuperci faci o rețetă simplă, de aur

 

Tarantella cu mere - Ingrediente

 

Pentru caramel:

- 150 de grame de zahăr (¾ cană).

Pentru umplutură:

- 1 măr

- 6 felii de pâine

- 2 ouă

- 250 de mililitri de lapte

- 50 de grame de zahăr (¼ cană)

- coaja de la o lămâie

- 1 linguriță extract de vanilie

- unt.

„Perne”, o plăcintă spectaculoasă din aluat de ciocolată cu umplutură de brânză de vaci. Rețeta foto pas cu pas

 

Tarantella cu mere - Mod de preparare

 

Pentru a pregăti tarantella rapidă cu mere, vom începe prin a face caramelul. Pentru a face acest lucru, încălziți puțin un recipient pe aragaz. Apoi adăugați puțin zahăr și, pe măsură ce se dizolvă, continuați să adăugați restul. Odată făcut caramelul, se toarnă cu mare grijă într-un vas de budincă și cu ajutorul unei spatule sau lingurii se distribuie pe laterale și pe bază. 

Truc: rostul caramelului este de gust, îl puteți lăsa mai blond sau mai închis, dar aveți grijă să nu se gătească în exces, ca să nu capete un gust amar.

Apoi, porniți cuptorul pentru a-l preîncălzi la 160°C. Apoi, scoateți coaja de pe feile de pâine și întindeți fiecare felie cu unt înmuiat. Puneți deoparte.

Spălați și tăiați merele în felii de ½ cm. Puneți deoparte.

Sfat: dacă preferați, puteți folosi mere roșii sau amestec de verde și roșu. Rețineți că nu este necesar să curățați mărul, deoarece în timpul gătitului acesta va deveni foarte fraged.

Pentru a pregăti amestecul de budincă, bateți ușor ouăle într-un castron. Se adaugă apoi laptele, zahărul, esența de vanilie și coaja de lămâie. Bate din nou pana se integreaza toate ingredientele. Rezervare

La final, pentru a asambla tarantella, puneți un strat de felii de mere pe fundul cratiței, apoi un strat de felii de pâine, cu untul în jos, și turnați puțin din amestecul de budincă.

Repetați straturile, ținând cont că ultimul strat trebuie să fie pâine. Se toarnă restul de budincă, apăsând puțin pentru a se compacta bine și ca toate straturile să fie încorporate.

Ciocolată de casă, rețeta bunicii. Cu doar zece minute de muncă ai un desert nemaipomenit. Adu-ți aminte de copilărie!

Acoperiți vasul de budincă cu folie de aluminiu și puneți-l într-un vas adânc cu apă fierbinte. Aveți grijă să nu vă ardeți și puneți în cuptorul preîncălzit la 160°C pentru aproximativ 80 de minute.

Sfat: pentru o mai mare siguranță, puteți pune apa fierbinte în oală când este deja în cuptor.

Lăsați pâinea și budinca de mere să se răcească la temperatura camerei și apoi dați-o la frigider pentru cel puțin 8 ore. Pentru a o scoate, decojim marginile cu o spatulă. Apoi puneți apă clocotită într-o oală și sprijiniți tigaia de budincă pentru a desprinde caramelul de pe fund. Lasă-l acolo câteva minute.

Acoperiți vasul de budincă cu farfuria în care veți servi tarantella cu mere, apoi răsturnați-o și veți auzi când se desprinde de fund. Dacă nu se desprinde, repetă pasul cu apa clocotită.

Culoarea aurie a caramelului vă invită să savurați tarantella cu mere. 

 

Cu ce ​​să însoțească tarantella sau budinca cu mere

 

După cum veți vedea, acest desert tradițional din Buenos Aires este irezistibil. Cu toate acestea, cei cu poftă de dulce nu vor ezita să servească tarantella cu dulce de leche sau frișcă (și de ce nu, ambele).

Este delicioasă și cu o linguriță de înghețată cu frișcă. Dacă vreți să-i dați o notă mai gourmet, puteți marina merele cu puțină pudră de scorțișoară. Pe de altă parte, dacă nu îndrăzniți să preparați caramelul, puteți cumpăra caramel lichid din magazin.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt              
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g              
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G              

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel