Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Țara care a decis ca toți angajații să fie vaccinați obligatoriu anti-COVID
WhatsApp
Pakistanul a luat miercuri decizia ca vaccinarea împotriva noului coronavirus să devină obligatorie pentru toţi angajaţii din sectorul public şi din cel privat.
vaccin anti-COVID

Decizia a fost luată de Centrul Naţional de Comandă şi Operaţiuni (NCOC), care coordonează activităţile de combatere a pandemiei de COVID-19 în Pakistan, transmite Agerpres.

„Toţi angajaţii din sectorul public vor trebui să fie vaccinaţi până pe 30 iunie”, a anunţat NCOC, fără să precizeze însă termenul limită impus angajaţilor din sectorul privat.

Miercuri, Pakistanul a depăşit pragul de 10 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 administrate pe teritoriul său, a anunţat Asad Umar, ministru în guvernul pakistanez şi director al NCOC.

„Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât vom fi mai protejaţi”, a declarat oficialul pakistanez în timpul unei ceremonii organizate la Islamabad.

 

300.000 de persoane din Pakistan se programează în fiecare zi la vaccinare

 

Pakistanul, o ţară cu o populaţie de 220 de milioane de locuitori, şi-a lansat campania naţională de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 în luna februarie şi s-a confruntat iniţial cu anumite probleme cauzate de ezitarea populaţiei şi de întreruperi ale aprovizionării cu vaccinuri, însă a depăşit acele obstacole şi a demarat luna trecută campania de vaccinare în masă.

Aproximativ 300.000 de persoane din Pakistan se programează în fiecare zi la vaccinare, a precizat Asad Umar.

Tendinţa recentă de scădere a numărului de cazuri noi le-a încurajat pe autorităţile centrale să anuleze anumite restricţii antiepidemice, permiţând revenirea tuturor angajaţilor în birouri şi ridicând o interdicţie impusă timp de două zile pe săptămână în ceea ce priveşte transportul public între provinciile ţării.

În ultimele 24 de ore, Pakistanul a înregistrat 1.118 cazuri noi de coronavirus, iar rata de pozitivare a fost de 2,54%.

În total, în această ţară au fost raportate 936.131 de cazuri şi 21.453 de decese asociate maladiei COVID-19.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel