Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tanczos Barna(UDMR)-jurământ controversat în Parlament: "Pentru țară, pentru Ținutul Secuiesc!"
WhatsApp
Tanczos Barna, parlamentar UDMR și care se află în pole position pentru ocuparea funcției de ministru al Mediului, a postat un mesaj controversat pe pagina sa de Facebook, după depunerea jurământului în Parlament. 
sursa foto: Facebook

"În urmă cu câteva minute am depus jurământul de senator. Pentru țară, pentru Ținutul Secuiesc!" a fost mesajul postat de Tanczos Barna. Unii comentatori de pe Facebook, l-au taxat pe parlamentar, spunând că postarea este cel puțin controversată și poate fi interpretabilă, referindu-se în mod clar la Ținutul Secuiesc, dar nemenționând nimic despre România. 

Reamintim că UDMR a depus nenumărate proiecte de lege prin care se cerea autonomia ținutului secuiesc, problema fiind una spinoasă. 

De asemenea, la jumătatea lunii decembrie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție în sprijinul inițiativei Minority SafePack, o inițiativă civică europeană privind drepturile minorităților care ar putea facilita politica naționalist-revizionistă a regimului Viktor Orban și ar putea aduce noi privilegii pentru comunitățile minoritare maghiare din statele învecinate Ungariei. Rezoluția a trecut inclusiv cu voturile eurodeputaților de la USR-PLUS și UDMR. 

sursa foto: Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel