Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânărul român, împușcat în cap de polițiștii de frontieră, a decedat în spital
WhatsApp
Tânărul de 28 de ani care a fost împuşcat, la începutul acestei luni, în cap de un echipaj al Poliţiei de Frontieră din Botoşani a murit în spital la Iași.
Încă un român a fost împuscat în cap de polițiști. Bărbatul era dat în urmărire

Botoșăneanul a fost transferat, la câteva ore de la producerea evenimentului, la Spitalul Clinic de Neurochirurgie din Iaşi, aflându-se în comă de gradul IV și fiind intubat şi ventilat mecanic. Tânărul, diagnosticat cu traumatism cranian acut deschis, cu plagă împuşcată transfixiantă, cu retenţie de corpi străini, a decedat, luni, pe Secţia de reanimare a acestei unități medicale.

Cadrele medicale ieșene susțin că starea victimei a fost foarte gravă din momentul internării, iar pe tot parcursul spitalizării pacientul nu a avut vreo evoluţie pozitivă.

Tânărul român, împușcat în cap de polițiștii de frontieră, a murit

 

Incidentul a avut loc în noaptea de 2 spre 3 octombrie,  când polițiști de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Românești aflați în misiune pe raza localității Santa Mare, județul Botoșani, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism suspect a fi implicat în activități de contrabanda cu țigări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea, tânărul de 28 de ani, a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor de frontieră şi l-a acroşat cu autoturismul pe unul dintre agenţi. În momentul respectiv, unul dintre poliţişti a folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri spre maşina suspectului.

„Poliţişti de frontiera de la SPF Româneşti, aflaţi în misiune pe raza localităţii Santa Mare, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism suspect a fi implicat în activităţi de contrabandă cu ţigări. Şoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, mai mult, a accelerat către aceştia, intenţionând să-i accidenteze. Unul dintre poliţiştii de frontieră a fost acroşat de către autoturism. În consecinţă, colegii noştri au folosit armamentul din dotare, cu respectarea procedurilor legale în vigoare, au efectuat somaţie regulamentară, fiind executate mai multe focuri de armă, atât în aer, cât şi asupra autoturismului”, a precizat oficialul STPF.

În autoturism au fost descoperite mai multe colete cu ţigări



Ulterior, şoferul maşinii a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe carosabil şi a intrat cu maşina într-o lizieră. Tânărul era rănit, iar surse judiciare susţin că aceasta ar fi fost împuşcat în zona capului.

La faţa locului a ajuns o ambulanţă care l-a transportat pe tânărul de 28 de ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani a fost sesizat în acest caz, desfăşurând o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi contrabandă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Delia Nenişcu, a precizat că asupra contrabandistului, care conducea o maşină cu numere false, au fost trase 12 cartuşe.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel