Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sute de studenți români la Medicină, voluntari pentru a intra în prima linie a luptei anti-Covid
WhatsApp
În lupta din prima linie împotriva COVID intră și studenții de la Medicină. Mulți vor să lucreze în spitale, dovadă că pe listele deschise de Ministerul Sănătății s-au înscris deja sute de voluntari.
Sursa foto: captură Știrile PRO TV

La Iași, în 24 de ore, aproape 300 de tineri și-au depus dosarele. Cei care vor fi selectați să ajungă în saloane vor fi plătiți, iar perioada lucrată sub îndrumarea medicilor va fi considerată stagiu de practică.

Studentă în anul IV la Medicină în Iași, Simona s-a înscris printre primii pe lista voluntarilor care vor să lucreze în spitalele care tratează pacienții suferinzi.

„Consider că este nevoie în momentul actual de o mână de ajutor. Și, în același timp, consider că este foarte important pentru viitorul meu profesional. O să mă ajute foarte mult pe viitor și o să deprind anumite aptitudini, pe care doar teoretic nu aș fi putut să le deprind”, a spus Simona Jipca, studentă UMF Iași, la Știrile PRO TV.

Întrebată dacă i-ar fi frică să lucreze într-un spital COVID, Simona a răspuns: „Nu. Riscul să iau COVID, să iau virusul, este peste tot. Și în stația de tramvai și la ore, deci oriunde”.

 

300 de studenți mediciniști din Iași s-au înscris în program

 

Aproape 300 de studenți mediciniști din Iași s-au înscris în programul demarat de Ministerul Sănătății.

Urmează o nouă selecție, iar rezultatele finale vor fi afișate până la sfârșitul lunii noiembrie.

Fiecare unitate spitalicească trebuie să solicite, în scris, de câți studenți are nevoie, pentru a putea lucra mai ușor în spitalele COVID din țară.

„Sunt din anii IV, V, VI, cam 63% sunt de la Facultatea de Medicină Generală, restul sunt înscriși de la Asistență Medicală Generală”, a declarat Alexandra Strugariu, vicepreședinte Societatea Studenților Mediciniști Iași.

 

Studenții vor primi 2.500 de lei pe lună

 

Studenții vor primi 2.500 de lei pe lună pentru o perioadă contractuală de două luni, care se consideră stagiu de practică în unitățile sanitare.

Studenții din ani terminali vor lucra între 8 și 12 ore, în funcție de specificul fiecărui spital, iar la final de lună trebuie să acumuleze cel puțin 120 de ore de activitate de voluntariat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel