Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Supă de usturoi sau supă castiliană. Rețeta tradițională spaniolă, o explozie de sănătate și savoare
WhatsApp
Această rețetă pentru supă de usturoi sau supă castiliană este o rețetă tradițională din Spania, făcută cu cele mai simple ingrediente, ușor de găsit în orice cămară: usturoi, pâine veche, ouă, boia de ardei. Rezultatul nu este doar delicios, ci și sănătos.
Supă de usturoi sau supă castiliană. Rețeta tradițională spaniolă, o explozie de sănătate și savoare

Este clar că rețetele tradiționale pe care le pregătim în continuare astăzi se datorează faptului că și-au câștigat de-a lungul timpului un loc aparte pe mesele noastre, pentru că sunt delicioase! În lunile mai reci, supele, cremele și tocanele sunt la mare căutare, iar gastronomia tradițională abundă în astfel de rețete, care mai de care mai delicioase.

Citește și: Plăcintă cu usturoi caramelizat: O nebunie de rețetă, plină de arome și savoare, nu poți să-i reziști

Ingrediente pentru prepararea supei de usturoi sau supa castiliană

 

Citește și Gogoși cu brânză dulce, moi, pufoase și rapide. Bat de departe papanașii

- 4 felii de pâine veche.

- 4 ouă

- 8 căței de usturoi.

- 1 lingură de  boia dulce. De asemenea, puteți adăuga jumătate dulce și jumătate iute

- 1,5 litri de supă de pui sau apă. Cea mai tradițională metodă de preparare este cu apă, dar cu supa de pui, supa casteliană este și mai gustoasă. De asemenea, puteți amesteca jumătate de supă de pui și jumătate de apă.

- 100 gr de șuncă Serrano feliată (opțional).

- Ulei de măsline extravirgin și sare.

Te-ar putea interesa și: Mujdei de usturoi cremos ca o înghețată. Rețeta ca să-l faci să iasă ca o cremă

Pregătire: cum se face rețeta pentru supa de usturoi sau supa tradițională castiliană?

 

Curățați usturoiul și tăiați-l în felii. Într-o oală, turnați puțin ulei de măsline (suficient pentru a acoperi doar fundul), puneți-l la foc mediu-mare și prăjiți usturoiul până când bucățile încep să se rumenească puțin. Va dura doar 2 sau 3 minute.

Adăugați feliile de pâine în oală, astfel încât să se prăjească cu usturoiul și să se înmoaie în ulei. Vor avea nevoie de aproximativ 3 minute pe fiecare parte, întoarceți-le când sunt maronii-aurii.

Tăiați șunca serrano în fâșii și adăugați-le în oală când pâinea este aproape gata. Reduceți focul l o temperatură scăzută și adăugați boiaua

Rapid, fără să așteptați să ardă, adăugați supa de pui sau apa în oală și lăsați să se gătească totul împreună timp de aproximativ 15 minute, asigurându-vă că nu fierbe prea mult, pur și simplu că există o ușoară clocotire și nu trebuie să amestecați deja că, dacă faceți prea mult, puteți rupe pâinea. Este gata când pâinea este ușor de spart și este moale și supa este ușor groasă.

Vezi și: Taci și înghite. Rețetă tradițională ciobănească de mămăligă în straturi

Supa ideală pentru zile reci

 

Scoateți supa de pe foc și gustați-o în caz că trebuie să adăugați sare, deși de obicei nu este necesară dacă adăugați șunca. Spargeți ouăle și turnați-le unul câte unul în supa fierbinte, deoarece cu această căldură se vor găti perfect, iar albușul se va coagula, iar gălbenușul poate fi ușor cleios, ceea ce este o încântare. 

Serviți supa de usturoi fierbinte , care este delicioasă proaspăt preparată. Dacă doriți să o pregătiți în avans sau să o consumați de pe o zi pe alta, vă recomand să o pregătiți la fel, cu excepția ouălor, și chiar înainte de servire, reîncălziți-o și adăugați ouăle.

Este o supă  reconfortantă, cu ingrediente simple și o aromă foarte puternică, ceea ce o face ideală pentru cele mai reci zile sau pur și simplu când vrem să pregătim o rețetă delicioasă pentru a profita de pâinea devenită învechită.

Sfaturi:

 

Când folosiți boia de ardei în orice rețetă, încercați să nu o ardeți: fie scoțând oala sau tigaia de pe foc sau adăugând aproape imediat lichid, deoarece dacă arde, întregul preparat devine amar.

Deși este o rețetă atât de simplă și ieftină și are nevoie de puține ingrediente, asigurați-vă că sunt de calitate: O supă de pui de fermă bună și proaspătă, ouă proaspete și organice și o pâine bună cu crusta sa aurie (dacă este de casă, rețeta este garantată). Aceste mici detalii fac diferența!

Dacă ți-a plăcut rețeta de supă de usturoi sau supă castiliană, s-ar putea să îți placă și ciorba de burtă falsă cu ciuperci Pleurotus - rețeta rapidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel