Supa de mazăre este o retetă apărută în cartea de bucate din 1937, "Ce mancam azi?", de B. Madeleine. Se face relativ ușor, iar rezultatul este un preparat extrem de gustos și aromat. Iată cum se face.
- 250 g boabe mazăre verde
- păstăile goale de mazăre
- 2 morcovi tineri
- sare
- piper
- 1 lingură zahăr
- 2 fire ceapă verde
- 20 g unt
- 1 lingură făină
- câteva fire mărar verde
- câteva fire pătrunjel verde
- 2 gălbenușuri
Se fierb boabele de mazăre în apă cu sare, alături de morcovii tăiați rondele. Păstăile de mazăre spălate bine se fierb separat.
Când păstăile de mazăre sunt fierte (trebuie să se înmoaie bine), apă în care au fiert se adaugă în oală cu supă.
Separat, ceapă verde tăiată mărunt se rumenește în unt, apoi se adaugă făina și se mai lăsă puțin la foc amestecându-se bine compoziția.
Spre final, se adaugă în supă încă puțină sare, puțin piper, zahărul, compoziția de ceapă verde, mărar și pătrunjel tocate mărunt și se continuă fierberea.
Într-un bol, gălbenușurile de ou se bat bine și se amestecă cu câteva linguri de supă pusă puțin câte puțin.
Se adaugă compoziția de gălbenușuri în supă, se potrivește supa de sare și se mai lăsă să fiarbă puțin.
Când supa e gata, se mai adaugă puțină verdeață (mărar și pătrunjel) tocată mărunt și se servește.
Poftă bună!
E foarte bună ideea de a utiliza și păstăile goale de mazăre întrucât aroma lor este foarte plăcută și foarte accentuată.
Sursa: rețeteistorice.ro
-----------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News