Supa cremă de bere, cu slănină, este o rețetă din bucătăria belgiană, care se dovedește a fi foarte fragedă și incredibil de gustoasă, putând surprinde chiar și pe cel mai sofisticat oaspete.
Bere blondă - 1 l.
Supă (Bulion) de carne - 1 l.
Slănină afumată - 200 g.
Unt - 100 g.
Ciuperci proaspete - 250 g.
Cartofi - 2 bucăți medii.
Morcov - 2 bucăți.
Tulpină de țelină - 2 bucăți.
Tulpină de praz (partea albă) - 2 bucăți.
Șalotă (arpagic) - 20 bucăți. Se poate folosi și ceapă albă în schimb.
Sare, condimente, ierburi - după gust.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g )
Citește și: Schnitzel autentic german. Cum faci cel mai crocant şi savuros şniţel în cinci paşi
Tăiați slănina în bucăți mici. Se topește untul într-o cratiță, se adaugă slănina, se rumenește, se pune pe o farfurie.
Ceapa se toacă mărunt, se prăjește în restul de grăsime lăsată de la slănină, apoi se transferă pe o farfurie.
Ciupercile (preferabil champignon, proaspete) tăiate felii subțiri, se prăjesc și ele.
Celelalte legume - cartof, morcov, țelină, praz și morcov - se taie cubulețe.
Într-o cratiță adăugăm ciupercile tocate și prăjite, slănina și ceapa prăjită. Adăugăm legumele, sarea, ierburile și condimentele și se adaugă grăsimea în care s-au prăjit cele de dinainte. Cu 30 de minute înainte de gătit, scoateți ierburile din tigaie.
Se toarnă berea și bulionul de carne într-o cratiță, se amestecă, se pune pe foc mic și se acoperă cu un capac, unde se fierb 30 de minute. După ce s-a răcit puțin, turnați lichidul și legumele într-un blender, unde se mixează până devine o supă-cremă fină.
Supa-cremă astfel obținută se toarnă într-o oală, apoi se adaugă ciupercile și slănina.
Dacă vă place, puteți să o serviți alături de crutoane de pâine prăjită în unei de măsline și ierburi aromate.
Supa cremă de bere cu slănină este servită ca fel principal. Se servește întotdeauna fierbinte și se folosește ca aperitiv pentru băuturi tari. Un astfel de fel de mâncare poate fi preparat în orice zi sau servit ca surpriză l o masă festivă de „ziua berii“ ;).
Dacă ți-a plăcut supa cremă de bere cu slănină, s-ar putea sa îți placă și prăjitură rapidă cu pâine. Rețeta unui desert din pâine veche. E gata în mai puțin de 30 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News