Iată o rețetă foarte ușoară, gustoasă și sănătoasă pentru întreaga ta familie. Pe cât de ușor se prepară, pe atât de sofisticat arată în farfurie. Chiar și cei mai mofturoși vor mânca preparatul tău inedit.
Ce mai stai? Este sezonul perfect pentru un sufleu de conopidă și pentru preparatele din conopidă în genral. Stai până la final și vezi ce surpriză ți-am pregătit! P.S. este o rețetă bonus.
- 455 g de conopidă (1 conopidă)
- 30 ml de unt
- 30 ml făină de toate tipurile
- 237 ml lapte
- sare după gust *
- piper negru după gust *
- un praf de nucșoară după gust *
- 4 ouă mari separate
- 237 ml de brânză Cheddar rasă
Se fierbe conopida în apă clocotită și sărată până se înmoaie, se scurge bine și se pasează.
Se topește untul într-o cratiță medie, se amestecă cu făina și se gătește, amestecând la foc mediu, până când face bule; nu lăsați amestecul să se rumenească.
Între timp, aduceți laptele la fierbere într-o altă cratiță.
Adăugați laptele fierbinte la amestecul de unt și făină și gătiți, amestecând la foc mediu, până când sosul se îngroașă și devine omogen.
Se asezonează după gust cu sare, piper și nucșoară.
Se ia de pe foc. Se bat ușor gălbenușurile de ou și se amestecă în sos. Apoi se amestecă brânza și conopida până se omogenizează.
Într-un castron mare, bateți albușurile de ou până devin tari, dar nu uscate. Îndoiți amestecul de conopidă ușor, dar bine, în albușurile bătute.
Se toarnă într-un vas de sufleu de 2 litri (2 L) uns cu unt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180℃ timp de 30-40 de minute sau până când se umflă, se întărește și se rumenește ușor. Serviți imediat.
Vezi și
- 1,7 l de buchețele de conopidă
- câte 3 roșii italiene tocate mărunt
- 53 ml ulei de măsline sau alt ulei vegetal
- 4 căței de usturoi tocați mărunt sau după gust
- 8 ml semințe de chimen sau după propriul gust
- 1,3 ml de turmeric
- 0,6 ml piper cayenne sau după gust *
- sare după gust *
- piper negru proaspăt măcinat, după gust *
- suc de la o lămâie proaspătă
- o linguriță de coriandru proaspăt tocat
Preîncălziți cuptorul la 180 grade. Adăugați buchețelele de conopidă și roșiile de prune cu uleiul de măsline, usturoiul, semințele de chimen, turmericul, boiaua, sarea și piperul într-un castron mare și amestecați până când sunt acoperite uniform.
Răspândiți buchețelele de conopidă în mod egal pe o foaie de copt.
Se prăjesc aproximativ 25-28 minute. Se stropește cu suc de lămâie și se presară cu coriandru tocat. Se servește caldă.
--------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News