Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Suedia, RESTRICȚII CONTROVERSATE: Autoritățile INTERZIC ALCOOLUL pentru stoparea COVID-19
WhatsApp
Autoritățile din Suedia propun noi restricții pentru evitarea răspândirii coronavirusului în rândul populației. Din 20 noiembrie în baruri și restaurante nu se va mai vinde alcool după ora 20.00. Este prima formă de restricții pe care Suedia o anunță de la începutul pandemiei, până acum mergând doar recomandări.

Suedia a anunțat, miercuri, 4.467, iar spitalele se confruntă cu un număr mare de internări. De asemenea, în ultimele zece zile, numărul pacienților de la ATI s-a dublat în Suedia.

Guvernul suedez a propus oprirea vânzării de alcool după ora 22.00, deoarece prim-ministrul a avertizat că prea mulți oameni s-au relaxat atunci când a venit vorba de recomandările coronavirusului.

Restricția prevede ca toate locurile cu licență de vânzare a alcoolului trebuie să se închidă cel târziu la ora 22:30. Aceasta ar include restaurante, baruri, inclusiv baruri pentru studenți și cluburi de noapte.

Primele restricții în Suedia

 

„De asemenea, se pare că ne îndreptăm spre perioade mai întunecate când vine vorba de răspândirea infecției [...] Fiecare decizie pe care o luăm face diferența”, a afirmat premieru suedez,  Stefan Löfven, potrivit The Local.se. 

Propunerea de restricții va fi trimisă spre consultare înainte ca Parlamentul să voteze asupra acesteia, după care urmează să intre în vigoare pe 20 noiembrie și să se aplice până la sfârșitul lunii februarie 2021. 

„Dacă vă gândiți: Nu pot să stau la cârciumă după ora 22:30, așa că voi avea 20, 25 de persoane în jurul meu acasă», este complet greșit. Suntem adulți care trebuie să-și poată asuma responsabilitatea, suntem într-o situație foarte, foarte periculoasă“, a mai spus prim-ministrul Löfven.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel