Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Suedia, în corzi pentru al treilea val de COVID, accentuat de tulpina britanică
WhatsApp
Suedia se confruntă cu o creştere a noilor cazuri de COVID-19. Autoritățile se tem că un al treilea val epidemic poate să cuprindă țara, accentuat de extinderea rapidă a noii tulpini de COVID, identificată prima dată în Marea Britanie.

„Au fost unele oscilaţii, dar în ultimele săptămâni creşterea este, din păcate, clară. Este imposibil de spus dacă suntem în al treilea val, dar cu noroc şi respectând măsurile în vigoare l-am putea evita”, a declarat marţi epidemiologul şef al Agenţiei suedeze de Sănătate Publică (FHM), Anders Tegnell.

Varianta britanică a coronavirusului SARS-CoV-2 se extinde ”cu rapiditate în Suedia”, după cum susține epidemiologul. Acesta mai anticipează că, în câteva săptămâni sau cel mult în câteva luni, noua tulpină va circula în toată Suedia. La fel crede că se va întâmpla în majoritatea ţărilor europene. În ultimele zile, mai multe regiuni suedeze au luat măsuri în perspectiva unui posibil val trei epidemic.

Suedia și restricțiile relaxate

 

De asemenea, și capitala Stockholm a anunţat marţi că recomandă trecerea la învăţământul online pentru clasele superioare şi folosirea permanentă a măştii în transportul public. Până acum, purtarea măștii era recomandată doar la orele de vârf. De la începutul pandemiei, Suedia a înregistrat peste 12.700 de decese, rată a mortalității mult peste cea a statelor vecine. Vineri, țara a raportat 10.933 de noi cazuri de COVID-19 şi 64 de decese asociate acestei boli.

Suedia a avut o politică relaxată în privința virusului. Pe aproape tot parcursul anului trecut, autoritățile suedeze s-au pronunțat constant și clar împotriva purtării măștii de protecție, înainte de a-și schimba poziția cu 180 de grade în decembrie, când au recomandat purtarea măștii în transportul în comun.

De altfel, din noiembrie, guvernul de la Stockholm a instituit mai multe restricţii, precum limitarea la opt a numărului persoanelor la reuniunile publice, restrângerea activităţii barurilor şi restaurantelor sau închiderea universităţilor“, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel