Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA se retrag oficial din Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Trump acuză că nu a fost suficient de transparentă
WhatsApp
Statele Unite au confirmat marți că a notificat oficial Organizația Națiunilor Unite despre retragerea americană de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), acuzată de Washington că a întârziat să reacționeze la pandemia coronavirusului, potrivit AFP.

Notificarea va intra în vigoare după o perioadă de un an, pe 6 iulie 2021, au declarat mai mulți oficiali ai guvernului Statelor Unite, cel mai mare contribuabil al organizației. Trump a acuzat OMS că este subordonată Chinei şi că nu a fost suficient de fermă şi de transparentă în perioada pandemiei de Covid-19.

Mai mult, o anchetă a jurnaliştilor de la Associated Press arată că oficialii chinezi au ascuns date importante OMS la începutul pandemiei şi că oficialii OMS ştiau asta, dar au preferat să mulţumească public Chinei pentru colaborare.

Coaliţia condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care luptă împotriva noului coronavirus are nevoie de 31,3 miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru a dezvolta şi a implementa teste, tratamente şi vaccinuri, au anunţat vineri reprezentanţii ei, citaţi de Reuters și Agerpres.

Până acum, coaliţia a beneficiat de donaţii de 3,4 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că există un deficit de finanţare de 27,9 miliarde de dolari, din care este "nevoie urgentă" de suma de 13,7 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel