Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA închid spaţiul aerian pentru avioanele ruse şi afectează capacităţile de rafinare a petrolului
WhatsApp
Administraţia Joseph Biden a anunţat, miercuri seară, noi sancţiuni împotriva Rusiei, printre măsuri figurând interzicerea zborurilor avioanelor ruse în spaţiul aerian american şi perturbarea activităţilor de rafinare a petrolului.

"Astăzi, Statele Unite, în coordonare cu aliaţii şi paternerii, impun noi costuri economice asupra Rusiei şi Belarusului ca reacţie la invazia brutală în Ucraina decisă de preşedintele Vladimir Putin. Statele Unite vor lua măsuri pentru a trage la răspundere Belarusul din cauza facilitării invaziei lui Putin în Ucraina, pentru a slăbi sectorul rus al apărării şi puterea militară în următorii ani, pentru a viza cele mai importante surse de bogăţie ale Rusiei şi pentru a interzice cursele companiilor aeriene ruse în spaţiul aerian al SUA", anunţă Casa Albă, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Ca rezultat al coordonării noastre istorice la nivel multilateral, Rusia a devenit un stat izolat din punct de vedere economic şi financiar la nivel mondial. Peste 30 de ţări, reprezentând mai mult de jumătate din economia mondială, au anunţat sancţiuni şi măsuri de control asupra exporturilor vizând Rusia", precizează Preşedinţia SUA.

Mai mult, Departamentul Justiţiei din SUA a înfiinţat o structură specială care va facilita aplicarea sancţiunilor împotriva oficialilor de la Moscova şi a oligarhilor ruşi, vizând direct activele acestora.

Departamentul Justiţiei din SUA a creat o entitate pentru aplicarea sancţiunilor contra Rusiei

 

Structura a fost creată în cadrul eforturilor Statelor Unite, Uniunii Europene şi ţărilor aliate în sensul impunerii de sancţiuni masive Rusiei şi Belarusului pentru invazia militară în Ucraina. Secretarul american al Justiţiei, Merick Garland, care este şi procuror general, a declarat că noua secţie specială va include procurori, agenţi federali şi experţi specializaţi în contracararea activităţilor de spălare de bani şi evaziune fiscală.

"Departamentul Justiţiei va utiliza întreaga autoritate pentru a confisca activele persoanelor şi entităţilor care încalcă sancţiunile. Nu vom lăsa nimic neverificat în eforturile de investigare, arestare şi trimitere în justiţie a celor care, prin acţiuni infracţionale, permit Administraţiei Rusiei să continue acest război injust. Să fie foarte clar: dacă încălcaţi legile noastre, vă vom trage la răspundere", a declarat Merick Garland, conform unui comunicat postat pe site-ul Departamentului Justiţiei de la Washington.

"Pe cei care susţin regimul rus prin corupţie şi evitarea sancţiunilor îi vom face să nu mai aibă niciun loc sigur şi îi vom trage la răspundere. Îi avertizăm pe oligarhi că vom utiliza toate instrumentele pentru a le bloca şi confisca bunurile obţinute prin fapte ilegale", a afirmat, la rândul său, Lisa O. Monaco, adjunct al procurorului general din SUA.

Preşedintele Joseph Biden i-a avertizat direct pe oficialii din Rusia şi pe oligarhii ruşi. "Le transmit oligarhilor ruşi, precum şi liderilor corupţi care au beneficiat de miliarde de dolari de pe urma acestui regim violent: nu va mai merge. Ne alăturăm aliaţilor europeni în acţiunile de a le confisca iahturile, apartamentele de lux şi avioanele private", a afirmat Joseph Biden în discursul despre Starea Naţiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel