Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA anunţă 1,35 milioane de infectări într-o singură zi, un record la nivel global
WhatsApp
Statele Unite ale Americii au anunţat, luni, 1,35 milioane de noi cazuri de coronavirus, potrivit unui bilanţ Reuters, acesta este cel mai mare număr înregistrat într-o singură zi pentru o ţară a lumii.

Bilanțul vine în timp ce răspândirea variantei foarte contagioase Omicron nu dă semne de încetinire. Recordul anterior a fost de 1,03 milioane de infectări la data de 3 ianuarie.

Un număr mare de cazuri este raportat în fiecare zi de luni, dat fiind că numeroase state nu fac raportări în zilele de weekend. Media pe şapte zile pentru cazurile noi s-a triplat în două săptămâni la peste 700.000 de noi infecţii pe zi, notează în această dimineață Reuters, scrie Agerpres.

Recordul de infectări noi a fost înregistrat în aceeaşi zi în care numărul de pacienţi spitalizaţi, bolnavi de coronavirus în ţară a atins de asemenea un maxim istoric. Astfel, numărul s-a dublat în trei săptămâni.

Peste 136.604 de persoane au fost spitalizate cu COVID-19, depăşind recordul de 132.051 stabilit în ianuarie anul trecut, 2021.

În timp ce tulpina Omicron este potenţial mai puţin letală, oficiali din domeniul sănătăţii au tras un semnal de alarmă că numărul mare de infecţii ar putea suprasolicita sistemul sanitar.


SUA anunţă 1,35 milioane de infectări într-o singură zi, un record la nivel global


Creşterea infectărilor a afectat funcţionarea şcolilor, care s-au confruntat cu absenţa personalului, a profesorilor şi şoferilor de autobuz.

În acest context, Chicago a anulat cursurile pentru a patra zi, în timp ce districtul şi profesorii nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la modul în care să gestioneze creşterea cazurilor de COVID-19.

De cealaltă parte, și oraşul New York a suspendat serviciul pe trei linii de metrou ca urmare a îmbolnăvirii a numeroşi angajați, conform contului de Twitter al metroului. Planurile companiilor ca muncitorii să revină la lucru au fost de asemenea perturbate de creșterea cazurilor.

Decesele sunt în medie de 1.700 pe zi, în creştere de la aproximativ 1.400 în ultimele zile, dar în cadrul nivelurilor înregistrate la începutul acestei ierni.

"Un ser anti-COVID-19 reproiectat să vizeze în mod specific tulpina Omicron este probabil necesar", a declarat ieri, 10 ianuarie, CEO-ul Pfizer Inc, Albert Bourla. Acesta a adăugat că compania sa ar putea avea unul gata de lansare până în luna martie, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel