Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Studiu: Românii și polonezii din Europa lucrează cele mai multe ore pe săptămână. La polul opus sunt francezii
WhatsApp
Angajații care lucrează cel mai mult în Europa sunt românii, polonezii și grecii, în timp ce olandezii, danezii, finlandezii, suedezii, austriecii și germanii  - mai puțin de 1.600 de ore pe an.
Studiu. Românii și polonezii din Europa lucrează cele mai multe ore pe săptămână. La polul opus sunt francezii. Sursa - Pexels

Angajații francezi cu normă întreagă lucrează 1.664 de ore pe an, comparativ cu 1.792 de ore în medie în restul continentului. Aceste cifre sunt rezultatele unui studiu realizat de Rexecode, o organizație destul de liberală, care a compilat date Eurostat pentru 2022, deci date oficiale transmise de fiecare țară.

Francezii lucrează cu 65 de ore mai puțin pe an decât spaniolii și cu până la trei săptămâni mai puțin decât nemții. Cei care lucrează cel mai mult în Europa sunt românii, polonezii și grecii.

Potrivit acestui institutului Rexecode, în Franța acest timp de lucru redus poate fi explicat prin mai mulți factori. Acest lucru se datorează în primul rând celor 35 de ore, ale căror efecte sunt resimțite pe scară largă, la mai bine de 20 de ani de la implementarea lor. Apoi, francezii au mai multe concedii plătite. S-a înregistrat și o creștere a concediilor medicale în ultimii ani, care poate fi explicată prin îmbătrânirea populației, relatează francetvinfo.fr.

 

În Franța, mai mult de 10% dintre angajați lucrează aproape 50 de ore pe săptămână 

 

Productivitatea și eficiența colectivă sunt în scădere, dar studiul Rexecode arată că în Franța, mai mult de 10% dintre lucrători lucrează aproape 50 de ore pe săptămână, sau 10 ore pe zi. Este vorba în principal de persoane care desfășoară activități independente, lideri de afaceri, meșteri sau chiar persoane care desfășoară activități independente, care sunt mai puțin bine protejate de modelul social. Această diferență între angajați și neangajați se observă în toate țările, dar decalajul este deosebit de marcat în Franța.

Acest studiu promite să fie urmărit îndeaproape de politicieni, deoarece guvernul francez analizează cum să relanseze economia. Obiectivul este atingerea ocupării depline la sfârșitul termenului de cinci ani, respectiv o rată a șomajului de aproximativ 5%, în special prin măsuri privind piața muncii, prin instituirea unei noi legi a muncii din 2024, sau echivalent de prescripții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel