Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Studiu: Încărcătura virală în cazul infectării cu varianta Delta este de 300 de ori mai mare decât în versiunea originală
WhatsApp
Persoanele infectate cu varianta Delta au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele cu versiunea originală a virusului COVID-19. Potrivit unui studiu din Coreea de Sud, acest aspect a fost observat la primele simptome după infectare. 

Încărcătura virală scade apoi progresiv după infectare, iar după 10 zile ajunge la nivelurile observate la alte variante, conform Agenției Coreeane de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA), scrie Reuters.

Încărcătura mai mare înseamnă că virusul se răspândește mult mai ușor de la persoană la persoană, crescând infecțiile și spitalizările, a declarat un oficial al Ministerului Sănătății, Lee Sang-won.

„Nu înseamnă că varianta Delta este de 300 de ori mai contagioasă. Credem că rata de transmitere este de 1,6 ori mai mare decât varianta Alpha și de aproximativ două ori mai mare decât versiunea originală a virusului", a spus Lee.

Varianta Delta a noului coronavirus a fost identificată pentru prima dată în India și varianta Alpha în Marea Britanie.

Pentru a evita răspândirea variantei Delta, acum dominantă la nivel mondial, KDCA a îndemnat oamenii să se testeze imediat ce apar simptomele COVID-19 și să evite întâlnirile.

Studiul a comparat încărcătura virală a 1.848 de pacienți infectați cu varianta Delta cu 22.106 de persoane care au avut alte tulpini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel