Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Strategia lui Macron pentru nevaccinați: "Chiar vreau să-i enervez!"
WhatsApp
Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat marţi seara că vrea să-i „enerveze" pe cei care nu sunt vaccinaţi, într-o remarcă tăioasă, care a stârnit reacţii de condamnare din partea rivalilor din opoziţie, cu mai puţin de 4 luni înainte de următoarele alegeri prezidenţiale. 

"Pe cei nevaccinaţi, chiar vreau să-i enervez. Şi astfel, vom continua să o facem, până la sfârşit. Aceasta este strategia", a declarat Macron pentru ziarul Le Parisien într-un interviu publicat marţi seara.

Franţa a instituit anul trecut un certificat verde care împiedică persoanele care nu au un test PCR sau o dovadă s vaccinării să intre în restaurante, cafenele şi alte locuri. Guvernul vrea să îl transforme într-un certificat de vaccinare, ceea ce înseamnă că doar cei vaccinaţi îl pot obţine, relatează Reuters.

„Nu îi voi trimite la închisoare, nu îi voi vaccina cu forţa. Aşa că trebuie să le spunem: de la 15 ianuarie, nu veţi mai putea merge la restaurant, nu veţi putea bea o cafea, nu veţi putea merge la teatru, la cinema...".

Expresia folosită de Macron "emmerder", ce poate fi tradusă şi prin "a scoate din sărite", este considerată "foarte informală" de dicţionarul francez Larousse şi a provocat critici imediate din partea rivalilor pe reţelele de socializare.

„Un preşedinte nu ar trebui să spună aşa ceva", a declarat pe Twitter liderul extremei drepte Marine Le Pen. „Emmanuel Macron nu este demn de funcţia sa".

În interviul detaliat, primul interviu al lui Macron în noul an, preşedintele francez a mai spus că se gândeşte să candideze pentru un nou mandat în aprilie, dar nu şi-a anunţat explicit intenţia.

Aaproape de 300.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore

 

Aproape 300.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în Franţa în ultimele 24 de ore, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii din această ţară, Olivier Veran, într-un context marcat de creşterea rapidă a numărului de infectări din cauza variantei Omicron a noului coronavirus, informează AFP.

"Astăzi, Sante Publique France riscă să anunţe aproape 300.000 de contaminări în 24 de ore", un nivel care reprezintă probabil un nou record, a declarat Olivier Veran în faţa deputaţilor francezi, scrie Agerpres. 

Precedentul record datează de la sfârşitul lunii decembrie, când puţin peste 230.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate într-o singură zi.

Aceste statistici demonstrează amploarea valului actual al pandemiei de COVID-19. Valul epidemiologic durează din toamnă şi a fost relansat la sfârşitul anului 2021 odată cu apariţia variantei Omicron, considerabil mai contagioasă decât predecesoarele sale, deşi severitatea ei pare să fie limitată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel