Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sticky Toffee Pudding: cea mai bună (și cea mai ușoară) rețetă pentru un desert delicios
WhatsApp
Sticky Toffee Pudding - budinca de toffee lipicioasă, cunoscută și sub denumirea de budincă de curmale lipicioasă în Australia și Noua Zeelandă, este un desert britanic format dintr-un blat de pandișpan umed, făcut cu curmale tocate mărunt, acoperit cu un sos de caramel și servit adesea cu o cremă de vanilie sau înghețată de vanilie.
Sticky Toffee Pudding: cea mai bună (și cea mai ușoară) rețetă pentru un desert delicios

Aastăzi vă facem cunsocut un desert englezesc, format dintr-un tort de pandișpan umed cu o bază de curmale, sos de caramel și însoțit, de obicei, de o cupă de înghețată.

Sincer, nu știam de existența Sticky Toffee Pudding, l-am încercat la sugestia unui prieten și adevărul este că a fost o explozie de gust.

De aceea, astăzi împărtășesc cu voi această rețetă de Sticky Toffee Pudding.

 

Sos de roșii cu mere, mai gustos decât orice ketchup: Rețeta genială pentru iarnă, pe care o poți pregăti acum

 

Sticky Toffee Pudding: Ingrediente necesare

 

Pentru budincă

200 de grame de curmale fără sâmburi

½ linguriță de bicarbonat de sodiu

½ linguriță de praf de copt

100 de grame de unt moale

170 de grame de făină

170 de grame de zahăr brun 

2 ouă


Pentru sosul de caramel

100 de grame de zahăr brun 

100 de grame de unt

150 de grame de smântână dulce

 

Tartă cu carne și spaghete: Un preparat genial, ușor și rapid de pregătit: Notează rețeta, sigur o vei face și a doua oară

 

Cum se face budinca lipicioasă și delicioasă

 


Se pun curmalele tocate într-un bol cu apă fierbinte împreună cu bicarbonatul de sodiu pentru a se înmuia timp de aproximativ 10 minute.

Într-un alt bol, bateți untul cu zahărul până când devine cremos. Adăugați ouăle pe rând și la final, din mixer, făina și praful de copt.

Scurgeți curmalele și procesați-le. Adăugați-le la amestecul anterior.

Se așază în formele alese, unse în prealabil cu unt și se umplu până la ¾ din înălțime.

Coaceți în cuptor la 180°C timp de aproximativ 25 de minute.

Se lasă să se răcească câteva minute și se scot din forme.

Pentru sos, amestecați toate ingredientele, puneți-le într-o cratiță și gătiți-le la foc mic până când capătă culoarea caramelului și consistența unui sos.

Serviți budincile cu sos fierbinte și înghețată de vanilie.

 

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g   

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel