Aastăzi vă facem cunsocut un desert englezesc, format dintr-un tort de pandișpan umed cu o bază de curmale, sos de caramel și însoțit, de obicei, de o cupă de înghețată.
Sincer, nu știam de existența Sticky Toffee Pudding, l-am încercat la sugestia unui prieten și adevărul este că a fost o explozie de gust.
De aceea, astăzi împărtășesc cu voi această rețetă de Sticky Toffee Pudding.
Pentru budincă
200 de grame de curmale fără sâmburi
½ linguriță de bicarbonat de sodiu
½ linguriță de praf de copt
100 de grame de unt moale
170 de grame de făină
170 de grame de zahăr brun
2 ouă
Pentru sosul de caramel
100 de grame de zahăr brun
100 de grame de unt
150 de grame de smântână dulce
Se pun curmalele tocate într-un bol cu apă fierbinte împreună cu bicarbonatul de sodiu pentru a se înmuia timp de aproximativ 10 minute.
Într-un alt bol, bateți untul cu zahărul până când devine cremos. Adăugați ouăle pe rând și la final, din mixer, făina și praful de copt.
Scurgeți curmalele și procesați-le. Adăugați-le la amestecul anterior.
Se așază în formele alese, unse în prealabil cu unt și se umplu până la ¾ din înălțime.
Coaceți în cuptor la 180°C timp de aproximativ 25 de minute.
Se lasă să se răcească câteva minute și se scot din forme.
Pentru sos, amestecați toate ingredientele, puneți-le într-o cratiță și gătiți-le la foc mic până când capătă culoarea caramelului și consistența unui sos.
Serviți budincile cu sos fierbinte și înghețată de vanilie.
-----------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News