Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Stephen Hawking a murit. Reacţia NASA
WhatsApp
O persoană unică a părăsit această lume.

Comunitatea academică şi ştiinţifică internaţională şi-a exprimat regretul  după anunţul morţii astrofizicianului britanic Stephen Hawking (76 de ani).

„Profesorul Hawking a fost o persoana unică, de care ne vom aduce aminte cu afecţiune, nu doar la Cambridge, ci în întreaga lume”, a declarat Stephen Toope, vicepreşedintele Universităţii Cambridge, unde Hawking a studiat şi a lucrat.

 „Contribuţiile sale excepţionale la cunoaşterea ştiinţifică, la popularizarea ştiinţei şi matematicii lasă o moştenire de neşters”.

Pe Twitter, NASA a adus un omagiu „faimosului fizician şi ambasador al ştiinţei”. „Descoperirile sale au deschis un univers al posibilităţilor pe care noi şi lumea continuăm să îl explorăm”, a apreciat agenţia spaţială a SUA, transmite agerpres.

„Moartea sa lasă în urmă un vid intelectual. Dar nu este vorba despre un gol, ci mai degrabă despre un fel de energie care impregnează textura spaţiu-timpului, care sfidează orice măsură”, remarca pe Twitter astrofizicianul american Neil deGrasse Tyson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel