Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Stelian Ion: Florin Cîţu e un conducător foarte slab. Aşteaptă "lumină" din altă parte
WhatsApp
Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a afirmat, luni, că premierul Florin Cîţu este un conducător "foarte slab", adăugând că l-a văzut pe acesta cum "dă telefoane în momente-cheie şi aşteaptă lumină din altă parte".

"Premierul Florin Cîţu este un pseudo-lider, nu este un lider, este un conducător foarte slab. E problema celor din PNL ce conducător îşi aleg, nu ne interesează pe noi, dar când vorbim de Guvernul României este clar că nu-i aparţin toate deciziile şi stă mai mult pe telefon să se consulte. Cu cine se consultă ar trebui să îl întrebaţi pe domnia sa, dar am observat că nu are autonomie, aşteaptă tot timpul indicaţii preţioase de la alţii şi este un lider foarte slab", a declarat Stelian Ion la Digi24.

El a adăugat că l-a observat pe premier cum "în momente-cheie" dă telefoane şi aşteaptă "lumină" din altă parte.

"L-am văzut cum în momente-cheie se retrage, dă telefoane, şi aşteaptă lumină din altă parte. Momente-cheie când sunt puse pe ordinea de zi chestiuni fierbinţi cu PNDL - 'Anghel Saligny', (...) au mai fost şi altele de-a lungul timpului. Timp de opt luni am stat alături şi, dacă la început am avut toată încrederea şi au fost momente în care a existat deschiderea aceasta, pe măsură ce am văzut că nu-şi respectă angajamentele şi nu respectă promisiunile pe care le dă faţă de USR-PLUS, mi-a fost tot mai clar că nu e partener cu care se poate continua", a spus fostul ministru al Justiţiei, potrivit Mediafax.

Scandal politic de amploare în coaliție. Cîțu, la un pas de a fi demis prin moțiune

 

Social-democrații au decis, luni, să boicoteze ședința Birourilor Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor unde se discuta introducerea moțiunii de cenzură pe ordinea de zi de dezbatere și vot în Parlament. Liderii PSD susțin că nu vor să “arbitreze” conflictul dintre PNL și USR PLUS în Guvern, deoarece nu fac parte din nicio tabără și cer susținere pentru propria lor moțiune de demitere a lui Florin Cîțu.

Majoritatea membrilor PSD s-au retras din ședința BPR. Astfel nu a fost întrunit cvorumul necesar pentru votarea ordinii de zi. Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD: „Noi nu arbitrăm un conflict între PNL și USR PLUS, nu facem parte din nicio tabără. Cum să arbitrăm între dumneavoastră care spuneți că ceilalți sunt hoți cu PNDL iar ceilalți spun că sunteți falsificatori”.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD: „Când depui moțiune de cenzură, negociezi cu toate forțele politice. N-ați dorit să semnați moțiunea PSD”. Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, ceruse Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului acordarea unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură depusă de senatori și deputati USR si AUR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel