Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
INS: Aproape 60% dintre românii din mediul urban trăiesc în garsoniere sau apartamente
WhatsApp
Institutul Naţional de Statistică  a publicat o statistică privind confortul locativ în România actuală.

 În mediul urban puţin peste jumătate din gospodării (56,3%) ocupau locuinţe mici, de 1-2 camere, în mediul rural mai mult de şapte din zece gospodării ocupau locuinţe formate din 3 sau mai multe camere, arată „Ancheta asupra calităţii vieţii”, realizată de INS pentru 2018, anuntă Agerpres.

 Doar 4% din români locuiau, anul trecut, în chirie, în timp ce 96% din familii dețineau o locuinţă în calitate de proprietar.

O pondere semnificativă o deţin şi familiile care îşi desfăşoară traiul în locuinţe cu 1-2 camere (43,2%). 

Dacă în mediul urban puţin peste jumătate din gospodării (56,3%) ocupau locuinţe mici, de 1-2 camere, în mediul rural mai mult de şapte din zece gospodării ocupau locuinţe formate din 3 sau mai multe camere.

 

Conform INS, 37% din totalul familiilor au obţinut locuinţa pe care o ocupă în perioada 1981-2000, peste acest nivel situându-se gospodăriile din mediul urban (43,4%). 
În mediul rural, peste două din patru familii trăiesc în locuinţe construite înainte de anul 1980.

„Pe medii de rezidenţă, diferenţierile sunt foarte pronunţate la ambele tipuri de utilităţi, în principal din cauza slabei dezvoltări a sistemului public de alimentare cu apă şi a sistemului de canalizare şi epurare a apelor uzate în localităţile rurale, faţă de cele urbane. Ca atare, aproape jumătate din gospodăriile rurale beneficiază de avantajele oferite de existenţa unei băi şi a grupului sanitar”, conform INS.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel