Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spumă de căpșune - gustul minunat al copilăriei. E desertul "la pahar" perfect
WhatsApp
Spuma de căpșune (mousse de căpșuni) este un desert proaspăt, preparat cu căpșune, smântână și zahăr. Este perfect a fi servit în cupe de o singură porție și decorat cu căpșune proaspete și frunze de mentă. E desertul perfect "la pahar".
Spumă de căpșune - gustul minunat al copilăriei

Cine își aduce aminte de copilărie cu siguranță își aduce aminte și de spumă de căpșune sau de zmeură, o delicatesă pe care o pregăteau mamele sau bunicile noastre. În rețeta pe care v-o prezentăm astăzi, veți descoperi că sunt necesare foarte puține ingrediente pentru un rezultat perfect: singura atenționare este să lăsați foile de gelatină să se dizolve complet, pentru a nu exista cocoloașe neplăcute. 

Frișca îi conferă mousse-ului o textură plăcută în care nu te poți abține să nu-ți scufunzi lingura. Este un desert fără ouă și fără gluten, ideal pentru a fi servit atunci când acest fruct este în sezon.

Hai să vedem împreună cum se prepară spuma de căpșune, cunoscută și sub numele de mousse de căpșune.

Vezi și: Tort de biscuiți fără coacere. Îți trebuie doar 4 ingrediente, iar rezultatul e garantat

Ingrediente pentru 4 persoane

 

- 300 g căpșune

- 80 g zahăr pudră

- 400 ml de smântână proaspătă

- 4 g foi de gelatină

- 4 linguri apă

- căpșune, după gust, pentru decorare

- frunze proaspete de mentă

Vezi și: Rețetă de clătite ca la bunica. Sunt atât de bune încât nu te vei putea opri din mâncat

Mod de pregătire pas cu pas

 

Pentru a obține cea mai bună spumă de căpșune, începeți prin a înmuia gelatina în apă rece. Între timp, curățați căpșunele îndepărtând tulpinile, tăiați-le în bucăți mici și mixați-le cu ajutorul unui blender până la omogenizare.

Într-o cratiță mică, puneți 4 linguri de apă, încălziți-o ușor, strângeți între mâini gelatina înmuiată și dizolvați-o în apă. Se amestecă cu o furculiță pentru a îndepărta cocoloașele. 

Adăugați acest amestec de apă și gelatină la căpșunele mixate și amestecați bine.

Într-un bol rece (și cu telul aparatului de bătut bine răcit) se bate frișca și se încorporează de câteva ori cu o spatulă, amestecând de jos în sus, în amestecul de căpșune.

Odată obținută o spumă de căpșune compactă, fără cocoloașe și omogenă, o împărțim în paharele sau în cupele în care am ales să o servim.

Puneți la frigider timp de 1 oră și decorați-le cu căpșune proaspete și mentă înainte de a servi.

Poftă bună!

Descoperă și: Cremă rece de cafea din doar trei ingrediente. E desertul "la pahar" perfect

Sfaturi și variații

 

Mousse de căpșune este un desert care poate fi îmbogățit în mai multe moduri. O idee bună este să adăugați puțin sirop de ciocolată rece pentru a servi drept decor și, în același timp, pentru a da o notă suplimentară de aromă acestui desert.

În plus, mousse-ul poate însoți și o salată de fructe proaspete.

Nu se recomandă să îngheți peparatul.

Dacă dorești să prepari spuma de căpșune fără gelatină, efectul final va fi diferit: mousse-ul nu va rămâne la fel de compact. Bineînțels, nu este interzis să folosești doar frișcă și căpșune bătute.

Pentru o versiune fără frișcă, deci mai puțin spumoasă, puteți amesteca bine căpșunele bătute cu ricotta sau mascarpone.

Citește și: A înflorit socul! Rețetă de socată ca la bunica. Cum se face repede și simplu băutura din copilărie

----------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel