Cine își aduce aminte de copilărie cu siguranță își aduce aminte și de spumă de căpșune sau de zmeură, o delicatesă pe care o pregăteau mamele sau bunicile noastre. În rețeta pe care v-o prezentăm astăzi, veți descoperi că sunt necesare foarte puține ingrediente pentru un rezultat perfect: singura atenționare este să lăsați foile de gelatină să se dizolve complet, pentru a nu exista cocoloașe neplăcute.
Frișca îi conferă mousse-ului o textură plăcută în care nu te poți abține să nu-ți scufunzi lingura. Este un desert fără ouă și fără gluten, ideal pentru a fi servit atunci când acest fruct este în sezon.
Hai să vedem împreună cum se prepară spuma de căpșune, cunoscută și sub numele de mousse de căpșune.
Vezi și: Tort de biscuiți fără coacere. Îți trebuie doar 4 ingrediente, iar rezultatul e garantat
- 300 g căpșune
- 80 g zahăr pudră
- 400 ml de smântână proaspătă
- 4 g foi de gelatină
- 4 linguri apă
- căpșune, după gust, pentru decorare
- frunze proaspete de mentă
Vezi și: Rețetă de clătite ca la bunica. Sunt atât de bune încât nu te vei putea opri din mâncat
Pentru a obține cea mai bună spumă de căpșune, începeți prin a înmuia gelatina în apă rece. Între timp, curățați căpșunele îndepărtând tulpinile, tăiați-le în bucăți mici și mixați-le cu ajutorul unui blender până la omogenizare.
Într-o cratiță mică, puneți 4 linguri de apă, încălziți-o ușor, strângeți între mâini gelatina înmuiată și dizolvați-o în apă. Se amestecă cu o furculiță pentru a îndepărta cocoloașele.
Adăugați acest amestec de apă și gelatină la căpșunele mixate și amestecați bine.
Într-un bol rece (și cu telul aparatului de bătut bine răcit) se bate frișca și se încorporează de câteva ori cu o spatulă, amestecând de jos în sus, în amestecul de căpșune.
Odată obținută o spumă de căpșune compactă, fără cocoloașe și omogenă, o împărțim în paharele sau în cupele în care am ales să o servim.
Puneți la frigider timp de 1 oră și decorați-le cu căpșune proaspete și mentă înainte de a servi.
Poftă bună!
Descoperă și: Cremă rece de cafea din doar trei ingrediente. E desertul "la pahar" perfect
Mousse de căpșune este un desert care poate fi îmbogățit în mai multe moduri. O idee bună este să adăugați puțin sirop de ciocolată rece pentru a servi drept decor și, în același timp, pentru a da o notă suplimentară de aromă acestui desert.
În plus, mousse-ul poate însoți și o salată de fructe proaspete.
Nu se recomandă să îngheți peparatul.
Dacă dorești să prepari spuma de căpșune fără gelatină, efectul final va fi diferit: mousse-ul nu va rămâne la fel de compact. Bineînțels, nu este interzis să folosești doar frișcă și căpșune bătute.
Pentru o versiune fără frișcă, deci mai puțin spumoasă, puteți amesteca bine căpșunele bătute cu ricotta sau mascarpone.
Citește și: A înflorit socul! Rețetă de socată ca la bunica. Cum se face repede și simplu băutura din copilărie
----------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News